V květnu se díky hokejovému mistrovství a úspěchu české reprezentace výrazně zvedl zájem o NHL 24. V červnu do prodejů promluvilo Mistrovství Evropy ve fotbale, hlásí obchody JRC a Smarty, kde se na první místo červnového žebříčku dostala hra EA Sports FC 24 před Hogwarts Legacy a Grand Theft Auto V.

„Kombinace EURO 2024, bezplatného update právě na letošní Mistrovství Evropy ve fotbale a cenové promoce udělala z fotbalu od EA jasného vítěze měsíce června,“ popisuje za největšího českého prodejce her a gamingu Smarty.cz a JRC Petr Kratochvíl.

Na druhém místě se nachází akční RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera. „Tomu jsme minulý rok predikovali zařazení do herních legend a stálic, což se nám prozatím potvrzuje,“ dodává Kratochvíl. Bronz získává Grand Theft Auto V, kterého v TOP10 pravděpodobně nahradí až dlouho očekávané pokračování – GTA VI.

Následuje hned trojice exkluzivit pro PlayStation, ačkoliv se už jedna z nich (The Last of Us Part I) dostala i na PC. Na sedmé příčce se objevuje základní edice Minecraftu, které oslavilo 15 let od svého prvního vydání. A na samotném chvostu žebříčku jsou The Last of Us: Part II, Call of Duty: Modern Warfare 3 a God of War Ragnarök.

Takhle vypadá žebříček:

  1. EA Sports FC 24
  2. Hogwarts Legacy
  3. Grand Theft Auto V
  4. Marvel’s Spider-Man 2
  5. Gran Turismo 7
  6. The Last Of Us: Part I
  7. Minecraft
  8. The Last of Us: Part II
  9. Call of Duty: Modern Warfare 3
  10. God of War Ragnarök