Tak tohle je velký den pro fanoušky Yakuzy. Po oznámení remaku Like a Dragon: Ishin, osmé Yakuzy nazvané Like a Dragon 8 a nového spin-offu v podobě akční adventury přichází vydání detektivek Judgment a Lost Judgment na PC. Oba spin-offy japonské série s detektivem Yagamim najdete na Steamu.

Starší Judgment se prodává za 39,99 eur, zatímco novější Lost Judgment ocenila Sega na 59,99 eur. Oba díly se odehrávají ve známých místech Yakuzy, ale tentokrát s novými postavami a tématiky.

Judgment nabízí dramatický příběh zdiskreditovaného právníka hledajícího vykoupení ve světě zamořeném korupcí a zoufalstvím. Ve hře hráči převezmou roli soukromého detektiva jménem Takayuki Yagami a pustí se do prozkoumávání vykřičeného distriktu Kamurocho. Osvojte si inovativní vyšetřovací metody a odhalte tajemství skrytá hluboko v útrobách čtvrti Kamurocho, kde vládne zdrcující korupce.

Lost Judgment je pokračování. Titul propojuje prvky detektivního pátrání, temného vyprávění a akčního boje v temný thriller Takayuki Yagami, soukromého očka, jenž se snaží hájit ty, které zákon nechrání. Yagami spolu se svým parťákem a bývalým členem Yakuzy, Masaharu Kaito, bojují proti zločinu v ulicích města. Pustí se do vyšetřování zdánlivě dokonalého zločinu, kde hlavní podezřelý má neprůstřelné alibi. To, co začíná jako příběh pomsty, odhaluje spletitou spikleneckou síť zahrnující několik frakcí, jenž zneužívají výhody porušení právního systému. Jak se oběti hromadí a Yagami postupně odhaluje pravdu, musí si vybrat mezi obranou zákona nebo vymáháním spravedlnosti.