Remake kultovní hororové akce Dead Space udělal hráčům radost. I když nebyla oznámena předělávka druhého dílu, protože se ve studiu Motive věnují singleplayerové third-person akční adventuře Iron Man, tak v Electronic Arts na Dead Space nezapomněli.

Dead Space se totiž připomene v nečekaném crossoveru s Battlefieldem 2042. V multiplayerové střílečce proběhne časově omezená událost Outbreak. V rámci ní se hráči postaví proti novému nepříteli. Hordy nekromorfů jim budou stát v cestě při útěku z laboratoře Boreas. Z krátkých záběrů připomíná boj survivakl střílečky typu Killing Floor.

Outbreak bude k dispozici od 9. 7. do 16. 7. letošního roku. Při plnění úkolu si můžete odemknout bezplatné odměny, včetně nového přívěšku a skinu na zbraň. K dispozici bude také balíček s oblečením Marked Man, třemi legendárními skiny na zbraně a další věci. Balíček bude možné zakoupit za 2200 BFC.

Připomeňme přípravu úplně nového Battlefieldu. Ten zahrne příběhovou kampaň pro jednoho hráče a nejrůznější multiplayerové bitvy. Na hře pracuje největší tým v historii série Battlefield pod vedením Vince Zampelly, který šéfuje Respawnu (Titanfall, Apex Legends) a předtím byl spoluzakladatelem Infinity Ward, kde vzniklo Call of Duty.