Společnost Embracer Group se před investory rozpovídala o svých dvou projektech. Díky této schůzce mohou skončit spekulace o tom, že Dead Island 2 nikdy nevyjde. Pokračování zombie akce se daří skvěle, nachází se v závěrečné fázi vývoje a vyjít by měla v příštím fiskálním roce. Ten začíná 1. 4. 2022 a končí 31. 3. 2023.

Generální ředitel Embraceru Lars Wingefors k tomu dodal, že o Dead Island 2 nemůže moc mluvit, protože hra nebyla ještě představena vydavatelem. Naznačil ale, že jde o jeden ze zmíněných neoznámených AAA titulů a celkově je nadšen z toho, co chystají a dosud neoznámili.

O Dead Island 2 jsme se dozvěděli už v červnu 2014, kdy se na E3 objevil dnes už legendární filmový trailer zasazený do sluncem zalité Kalifornie. Vývoj projektu byl ale velmi problematický. Původně na něm pracovalo německé studio Yager Development, zatímco původní autoři jedničky z Techlandu si šli vlastní cestou a vytvořili Dying Light. Později se Dead Island dostal k Sumo Digital, a nakonec skončilo v Dambusteru, interním studiu společnosti Deep Silver.

Dambuster Studios je britská firma se sídlem v Nottinghamu. Založena byla v létě 2014 a dokončila Homefront: The Revolution a loni vytvořila vesmírnou střílečku Chorus. Tým je složen zejména lidmi z britského Cryteku.

Každopádně, vydání v dalším fiskálním roce jde ruku v ruce se zprávou insidera Toma Hendersona. Ten minulý týden informoval, že by Dead Island 2 mělo spatřit světlo světa ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022. Pokud by došlo k dalším problémům, tak v roce 2023.

METRU EXODUS SE DAŘÍ SKVĚLE

Fanoušci postapokalyptické série Metro mohou být v klidu. Metro Exodus, které vyšlo v roce 2019 od studia 4A Games, prodalo více než 6 milionů kopií.

Embracer Group, respektive mateřskou společnost Koch Media, těší, že v posledním čtvrtletí zaznamenali vysoké prodeje napříč svými herními značkami. O velkou část prodejů se samozřejmě postaraly nové arkádové závody Hot Wheels Unleashed (od uvedení na trh mají na kontě jeden milion), ale dařilo se také Metru Exodus a Saints Row The Third: Remastered.

Hra Metro Exodus se při svém vydání setkala s nemalou dávkou kontroverze, protože byla odstraněna z obchodu Steam a PC verze se stala exkluzivitou pro Epic Games Store. Následně však obdržela desítky pozitivních recenzí (i na Steamu). Hráči hru chválí za příběh, hratelnost a atmosféru.

V minulém roce bylo Metro Exodus vylepšeno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Studio 4A Games se v srpnu 2020 připojilo pod Saber Interactive, když firmu koupila Embracer Group za 36 milionů dolarů. Ve 4A Games nyní pracují na dvou projektech. Jeden je zasazen do světa Metra a druhý úplně novou AAA značkou.

V SABER INTERACTIVE MAJÍ VE VÝVOJI SEDM PROJEKTŮ

Když už jsme nakousli Saber Interactive, tak v této divizi připravují sedm vysokorozpočtových projektů. Do března 2026 by od ní mělo vyjít 25 AAA her, což vzhledem k počtu studií, která má pod sebou, není překvapením. Celkem jde totiž o 22 studií, včetně 4A Games, 3D Realms, New World Interactive, Perfect World Entertainment a Zen Studios.

Také jsme se dozvěděli, že vesmírná střílečka Chorus nesplnila finanční očekávání, zatímco Deep Rock Galactic je obrovským hitem na PlayStation Plus (více než devět milionů stažení).