Minulý týden nám začal opravdu skvěle, jelikož díky Sony, která měla prezentaci na digitálním veletrhu CES 2021, jsme se dozvěděli řadu dat vydání pro nadcházející tituly letošního roku, které si zahrajeme nejen na PlayStationu 5. Ta bychom ale nakonec neměli brát moc vážně, jelikož z traileru na CES 2021 Sony většinu těchto dat vydání smazala.

Tato informace se vlastně týká všech titulů třetí strany, které se v průběhu prezentace objevily. To znamená, že Horizon Forbidden West a Ratchet & Clank Rift Apart zůstávají se svým datem vydání v roce 2021. U ostatních to už tak v suchu není, jelikož Sony během prezentace ukázala také nadcházející titul od Capcomu Pragmata, který byl dle jejich informací posunut na rok 2023.

Project Athia od Square Enix byl stanoven na leden/január 2022, zatímco Kena: Bridge of Spirits měla vyjít v březnu/marci letošního roku. Solar Ash měl dorazit již v červenu/júni 2021 a hry Ghostwire: Tokyo společně se Stray se připravovaly na vydání v průběhu října/októbra 2021.

Podle všeho se k nám tyto informace dostaly příliš brzy, ale jelikož se celá prezentace vysílala živě, došlo k tomuto nenápadnému odstranění dat vydání. Ta se totiž objevila na konci traileru napsána malým písmem, takže si v Sony řekli, že takové malé změny si asi nikdo nevšimne. Bohužel pro Sony se najdou tací, kteří si na takové věci dávajíc extra pozor.

V tuhle chvíli je hlavní otázkou, zda se jednalo opravdu o reálná data vydání nebo o pouhé odhady, kdy bychom se daných titulů mohli dočkat. Jak to ve skutečnosti je, se ale nedozvíme, dokud se k tomu Sony oficiálně nevyjádří.