Loni s hrou Sherlock Holmes: Chapter One se začal psát nový příběh geniálního detektiva ve videoherním světě. Ukrajinské studio Frogwares teď přichází s nečekaným projektem. Tím je kompletní remake Sherlock Holmes: The Awakened, adventury, jež původně vyšla v roce 2006 na počítače.

Předělávka je ve vývoji pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Tvůrci se drží tajemného příběhu inspirovaného H. P. Lovecraftem, jenž je protkán příběhovým obloukem mladého Sherlocka Holmese, který se ujímá svého prvního velkého případu, jakmile se usadí v Londýně. Pomáhat mu bude nově poznaný parťák John Watson.

„Zdánlivě jednoduchý případ pohřešované osoby se rychle zvrtne v síť spiknutí nekalého kultu, který uctívá prastarého boha Cthulhu a snaží se naplnit dávné proroctví. Hra zavede duo detektivů do čtyř lokací – viktoriánského Londýna, švýcarské psychiatrické léčebny, neworleanských zálivů a skotské vysočiny –, kde se budou snažit oddělit realitu od nadpřirozena a zároveň se pokusí zastavit tyto stínové šílence,“ uvádí se v tiskové zprávě.

Vývojáři předělávají celou hru od základu, poběží na Unreal Enginu 4 a využity jsou nové assety, případně ty, které mohou přepracovat ze Sherlock Holmes Chapter One. Přidávají také zcela nové herní mechanismy a současně přepracovávají ty původní, aby rozšířili způsoby, jakými budou hráči řešit případy. Moderně by měla působit také kamera, bude z pohledu třetí osoby, což znamená předělat i uživatelské rozhraní, animace a cutscény. Nedotčen má zůstat pouze základní příběh.

Další informace a první trailer budou zveřejněny po spuštění kampaně na Kickstarteru. Skrz něj chtějí Frogwares získat potřebné peníze k dokončení hry. Zatím nespecifikovali, kolik budou požadovat. Dříve byl projekt označován jako Project Palianytsia. O něm bylo před dvěma měsíci řečeno, že jde o vyjádření odporu vůči Rusku. Palianytsia je totiž druh ukrajinského chleba a zároveň slovo, s jehož vyslovením mají Rusové velký problém.

„Abychom byli upřímní, ‚Palianytsia‘ není projekt, který jsme původně plánovali jako další, ale vzhledem k probíhající válce jsme museli vše přehodnotit. Je o něco racionálnější než naše poslední tituly s otevřeným světem, ale je to hra, u které jsme si jisti, že ji dokážeme vytvořit i za těchto extrémních okolností,“ vysvětlovalo koncem května ukrajinské studio.

Podívejte se na první obrázky: