Ukrajinské studio Frogwares se sídlem v Kyjevě a kancelářích v irském Dublinu oznamuje novou hru. Tvůrci detektivních akcí Sherlock Holmes Chapter One a The Sinking City připravují projekt Palianytsia. Jde o kódové označení a vyjádření odporu vůči Rusku. Palianytsia je totiž druh ukrajinského chleba a zároveň slovo, s jehož vyslovením mají Rusové velký problém.

My si pod projektem Palianytsia máme představit kombinaci hororu a tajemna z viktoriánské éry. Přitom ale vývojáři nechtějí zapomenout na své předešlé fanoušky. I kvůli tomu se má nová hra líbit těm, kteří si oblíbili The Sinking City a sérii se Sherlockem Holmesem.

Plnohodnotné odhalení je naplánováno na léto letošního roku. To se snad dozvíme i cílové platformy. Osobně očekávám PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Zatím alespoň první koncepty.

„Abychom byli upřímní, ‚Palianytsia‘ není projekt, který jsme původně plánovali jako další, ale vzhledem k probíhající válce jsme museli vše přehodnotit. Je o něco racionálnější než naše poslední tituly s otevřeným světem, ale je to hra, u které jsme si jisti, že ji dokážeme vytvořit i za těchto extrémních okolností,“ vysvětluje ukrajinské studio.

„Hru odhalujeme nyní, abychom lidi ujistili, že jdeme kupředu, a také abychom ukázali prostředníček těm, kteří si myslí, že mohou napadnout naši zemi v naději, že naruší a zničí naše životy,“ dodal Sergej Organesjan z Frogwares.

Palianytsia bude tedy menší titul, kde si místo otevřeného světa užijeme lineární dobrodružství. I přesto se ale jedná o ambiciózní projekt s vysokou úrovní kvality a bohatého příběhu.

Nedávno jsme se dozvěděli, že Frogwares obdrželi grant od společnosti Epic Games. Nezveřejněná částka peněz půjde zaměstnancům na pomoc při jejich přemístění do bezpečnějších oblastí Ukrajiny nebo jinam v Evropě a na udržení jejich finanční stability do budoucna. Takzvaný Epic MegaGrant také umožní nakoupit specializované vybavení.