Microsoft nepřestává s pravidelným rozšiřováním předplatného Game Pass pro konzole Xbox, počítače s operačním systémem Windows a cloud. Dnes má premiéru zajímavá retro střílečka Warhammer 40,000: Boltgun, nedávno dorazil český sandbox Space Engineers a předtím zase remake Resident Evil 3. Pro první polovinu března/marce se americká společnost rozhodla přinést Control, dětské hry i dvě novinky.

Ve čtvrtek 7. března/marce v seznamu her najdete PAW Patrol World pro počítače, konzole i cloud. Nové dobrodružství Tlapkové patroly vyšlo teprve na začátku současného školního roku. Tak pokud máte doma sviště, můžete ho potěšit a zahrát si s ním za všechna oblíbená štěňátka, řídit jejich vozidla a zabránit superzlodějskému chaosu starosty Humdingera ve zbrusu novém příběhu a misích inspirovaných televizním seriálem.

O týden později, 12. března/marce, se o pozornost přihlásí SpongeBob v kalhotách se svými kamarády, abyste Planktonu ukázali, že zločin se nevyplácí ve hře SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated. Úkolem v tomto remaku je zachránit Zátiší Bikin od agresivních bizarních robotů. Hrát můžete za SpongeBoba, Patricka, Sandy a využít jejich unikátní sadu schopností v boji.

Den na to přichází akční adventura Control v Ultimate Edition. Dostupná bude také pro PC, konzole Xbox a cloud. Tady budete zachraňovat speciální úřad, jenž napadla divná temná energie. Musíte pomoct Jesse Faden najít odpovědi na nelehké otázky, po kterých dlouhodobě pátrá a vydat se na dobrodružnou stezku, na které vám nic nebude dávat smysl a na které vás čekají souboje, na jaké jedna pouhá zbraň stačit nebude. Naštěstí máte k dispozici telekinezi, rychlé uhýbání i levitaci.

UIltimate Edition kromě původní hry obsahuje také zajímavá příběhová rozšíření The Foundation a AWE. Expanze The Foundation vás zavede do samotných základů budovy úřadu, zatímco DLC AWE do její další části. Konkrétně AWE se vyznačuje především návratem Alana Wakea, propojením Controlu s jeho universem a víceméně začátkem tzv. Remedy Connected Universe. Od té doby ve finském studiu Remedy vznikl Alan Wake 2 a chystá se Control 2.

14. března/marce přichází No More Heroes 3 a 19. března/marce netradiční farmářský zážitek Lightyear Frontier, ve kterém navštívíte záhadnou planetu, kterou musíte prozkoumat a vybudovat na ní infrastrukturu soběstačného zařízení, než přiletí osadníci ze Země. V těžké práci vám pomůže šikovný mech, hodí se nejen na průzkum, ale zejména na farmářskou práci. Hra bude v předběžném přístupu/preview programu pro PC, Xbox Series X/S a cloud.

První březnovou nadílku završí další novinka. Tou je MLB The Show 24 od Sony pro konzole Xbox a cloud. O pozornost se přihlásí rovněž 19. března/marce. Jak se vám hry zamlouvají a na jakou se těšíte nejvíce?

Jak už je zvykem, tak 15. března/marce se musí nějaké hry rozloučit. Černého Petra si tentokrát vytáhly tituly Hardspace: Shipbreaker, Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered a Shredders.