Pokud jste při oslavě 40. výročí Capcomu čekali nějaká překvapení, tak budete spíše zklamáni. Prezentace japonské společnosti se držela při zemi a spíše zklamala odkladem očekávané a nadále tajemné akce Pragmata. Ukázalo se Dragon's Dogma 2 a několik dalších her.

PRAGMATA

Dlouho očekávaná Pragmata v letošním roce nevyjde. V traileru jsme mohli vidět dívku, která sedí nehnutě a snaží se uklidnit, zatímco kolem ní probíhá nelítostný boj a padá jeden robotický nepřítel za druhým, jen z nich jiskry létají. Dívku odnáší starostlivá osoba ve futuristickém skafandru a na zem padá lístek s omluvou – hra je odložena na neurčito.

Vývojáři se hráčům omlouvají, ale kvůli zajištění toho nejlepšího zážitku potřebují více času, než se předpokládalo. Otázkou je, kdy hra skutečně vyjde. Zatím se na ní snaží pracovat a věnovat jí péči, kterou si zaslouží. Možná to ale nebude ani v roce 2024.

Pragamata je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Dragon's Dogma 2

Pochopitelně nechyběla nová ukázka z očekávaného akčního RPG titulu Dragon's Dogma 2.

Prezentace byla zejména rekapitulací předešlých informací. Nově jsme se dozvěděli, že středověký fantasy svět bude čtyřikrát větší ve srovnání s prvním dílem a využít budeme moci hned tři parťáky řízené umělou inteligencí. Díky nim si máme připadat jako v kooperativním dobrodružství, i když Dragon's Dogma 2 je pro jednoho hráče.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess

Capcom Showcase nabídl ukázku z Kunitsu-Gami: Path of the Goddess. V této hře se přeneseme do Japonska, které je pověstné svou unikátní mytologií. A právě zde se spirituální prostředí prolne se světem živým a rázem se mýty stávají skutečností. Vydejte se na cestu, kde budete muset bojovat proti temnotě, podsvětí a samotným Kami, abyste dosáhli toho, co žádný smrtelník nedokázal.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess je vyvíjen v RE enginu a mělo by se jednat o akční titul, který stírá hranice mezi akčním titulem a strategií. Hry se dočkáme na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S a bude dostupná i skrze Game Pass.

EXOPRIMAL

Na akci se ukázala nacházející akce Exoprimal, která už 14. 7. tohoto roku startuje na konzolích a PC. Bude také v Game Passu.

Ještě předtím proběhne veřejná beta, a to v termínu od 16. do 18. 6. Testování nabídne příběhové mise, které nebyly v prvním testu k vyzkoušení, a 10 kooperativních misí.

V novém traileru se seznámíme s Dr. Synesem, vývojářem Exosuits. Jen nevíme, jakou roli bude hrát v příběhu hry. K vidění je také nová mapa Stratovater. Tady narazíme na nový typ dinosauřího nepřítele pojmenovaného Neo-T.Rex, je zmutovaný a extrémně silný.

Ve videu je ještě nová varianta exosuitu Deadeye Alpha a došlo k představení režimu Savage Gauntlet, jenž je určen pro pět hráčů.

Ghost Trick: Phantom Detective

Na poslední dvě generace konzolí a PC přichází Ghost Trick: Phantom Detective. Nyní vás Capcom zve k vyzkoušení demoverze.

APOLLO JUSTICE: ACE ATTORNEY TRILOGY

Soud opět zasedá. Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy přinese tři hry: Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies a Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice.

Trilogie vyjde na začátku roku 2024 pro PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Na PS5 a Xbox Series X/S budou hry fungovat v rámci zpětné kompatibility.

MEGA MAN X DIVE OFFLINE

Mega Man X DiVE Offline láká na možnost ponořit se do side-scrolling s ikonickými postavami z několika sérií Mega Mana. Hra vyjde letos na PC, iOS a Android.