Po téměř dvouminutovém traileru, který jsme minulý týden viděli na PlayStation Showcase, přichází Capcom s důležitými detaily o Dragon's Dogma 2.

Dozvěděli jsme se, že pokračování akčního RPG bude pouze pro jednoho hráče, ale nemělo by to nijak narušovat epické souboje a putování fantasy světem. Vývojáři se totiž soustředí na vyspělou umělou inteligenci. Dokonce ji přirovnávají ke skutečným hráčům:

„Na vaší cestě se k vám přidají tajemné bytosti z jiného světa známé jako pěšáci (pawns), a to v dobrodružství tak jedinečném, že budete mít pocit, jako by vás doprovázeli další hráči,“ uvádějí autoři na oficiálních stránkách.

Vy sami se ujmete role Arisena (vyvoleného). U něj si vyberete vzhled, třídu i partu, na kterou se budete moci spolehnout, kupříkladu při boji s mocným drakem.

Na velmi vysoké úrovni má být také grafika a fyzikální technologie. Vše má přispět k vytvoření skutečně pohlcujícího fantasy světa. To je možné díky využití RE Enginu, jenž pohání také sérii Resident Evil.

Dragon’s Dogma 2 je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra v současné době nemá stanovené datum vydání. První díl debutoval v roce 2012 na PlayStation 3 a Xbox 360. O rok později jsme se dočkali rozšířené verze s podtitulem Dark Arisen. V roce 2016 vyšel port na PC a v následujících letech se titul dočkal i vydání na PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Navzdory vřelému přijetí v médiích a celkem sedmi milionům prodaných kopií se hra zjevně nestala hitem, v jaký vydavatel doufal. Pravděpodobně proto si fanoušci museli na pokračování počkat více než deset let.