Capcom oznámil pátý rok rekordních zisků v řadě, i když ve skutečnosti se jedná o devátý rok v řadě, kdy zaznamenal nějaký růst zisku. Japonské společnosti se daří díky hrám jako Resident Evil a Monster Hunter.

Resident Evil Village má prodáno 6,1 milionu kopií a Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin má na kontě přes 1,5 milionu kusů. Celkový prodej digitálního obsahu za rok u Capcomu dosáhl na 32,6 milionu kusů. O rok dříve to bylo 30,1 milionu.

Série Resident Evil se celkově dostala na 125 milionů kusů. 80 milionů má Monster Hunter, 47 milionů Street Fighter, 37 milionů Mega Man, 25 milionů Devil May Cry a 15 milionů Dead Rising.

V nadcházejících měsíců se od Capcomu můžeme těšit na několik nových velkých titulů. Vedení plánuje v období od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023 uvést na trh několik významných nových titulů, které promluví do finančních výsledků. Jinde společnost uvádí, že plánuje vydat 45 SKU. V případě multiplatformních titulů se každá verze počítá jako jiné SKU. V předchozím fiskálním roce Capcom vydal 24 nových SKU, v předminulém roce 14 a v roce předcházejícím 35.

Z těchto 45 nových SKU společnost očekává celkem 37 milionů prodaných kusů oproti 32,6 milionu v předchozím roce.

Co Capcom chystá? Capcom Fighting Collection a PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze Resident Evil 2, 3, a 7. Zapomenout nemůžeme také na Resident Evil Re:Verse a Capcom Arcade 2nd Stadium. Dojít by také mohlo na dodatečný balíček pro Resident Evil Village, očekává se větší příběhové rozšíření.

Projekty Exoprimal a Pragmata mají stanovené okno uvedení na rok 2023, možná nějaká z nich to stihne během prvních tří měsíců. Co v tomto období neočekáváme, je bojovka Street Fighter 6.