Pokud jste čekali, že na speciálním streamu u příležitosti 15. výročí značky Assassin's Creed bude představen nový díl, tak bohužel. Místo toho se Ubisoft zaměřil na další bezplatné rozšíření pro Assassin's Creed: Valhalla.

Budoucnost Assassin's Creed bude odhalena na speciální akci v září letošního roku. V současné době nevíme, zda půjde o dříve spekulovaný spin-off s menší rozlohou a důrazem na stealth z pohledu Basima, populární postavy z Valhally. Říkalo se, že by mohl vyjít koncem letošního roku, případně začátkem roku 2023.

Tou hlavní budoucností Assassin's Creed je ale tajemný projekt Assassin's Creed Infinity. Vývoj velkého projektu je v rané fázi a vše mají na starost studia Ubisoft Quebec a Ubisoft Montreal. Podle zvěstí by Infinity nemělo vyjít dříve než v roce 2024. Pokud se spekulace potvrdí, mimo jiné je přinesla agentura Bloomberg, tak Infinity přinese velkou změnu. Místo jedné hry s jedním historickým prostředím dostaneme obrovskou platformu, která by se postupně rozšiřovala o další příběhy a prostředí.

CO ČEKÁ ASSASSIN'S CREED: VALHALLA

Fanoušci Assassin's Creed: Valhalla se mohou těšit na další sezónní festivaly, dočkají se dalších zbraní a brnění, postaví se novým výzvám a navštíví dříve nepřístupné dungeony. Dojde také na poslední epizodu příběhu Eivor prostřednictvím závěrečné bezplatné kapitoly.

Tím hlavním je ale The Forgotten Saga. Pod tímto názvem se skrývá nejambicióznější herní režim, jenž bude zdarma pro všechny majitele hry. Dočkáme se ho v létě a jedná se o roguelite mód v Niflheimu.

Dnes zase vychází samostatná verze naučného Discovery Tour: Viking Age pro konzole. Zájemci se dozví více o Vikinzích a Sasech.

V neposlední řadě Ubisoft láká na bezplatný víkend Assassin's Creed Origins pro konzole Xbox Series X/S a PlayStation 5 - od 16. do 20. 6. Egyptské dobrodružství nedávno obdrželo patch s možností hrát při 60 snímcích za sekundu, tak si to můžete vyzkoušet.

ZÁZNAM