Existuje jen jeden způsob, jak přežít zombie apokalypsu ve hře Dying Light 2: Stay Human, a to pomocí lsti, smrtících pohybů a parkouru. Podívejte se na nové gameplay záběry, které přináší přímo polské studio Techland.

Nová epizoda Dying 2 Know přinesla 15 minut gameplay záběrů z Dying Light 2: Stay Human. Video je plné krvavých zabití a působivých parkourových dovedností.

Úkol, který se pravděpodobně odehrává poblíž začátku hry, začíná zábleskem naděje, když světla v okolí města pomalu probouzejí svět zachvácený desítky let trvající pandemie k životu. Světla přirozeně nezůstanou svítit dlouho a vy si uvědomíte, že situace je stále neuvěřitelně zoufalá.

V misi musí hlavní hrdina Aiden vyšetřit záhadu zmizelého zdroje energie. Nejprve skáče z vysoké budovy a snáší se na paraglidu, aby později plynule přešel k parkouru a prolézání střech budov.

Nechybí ale ani bitvy se zombíky a přeživšími lidmi. Během střetů můžete používat nejen různé zbraně, ale také se odrážet od nepřátel a útočit ze vzduchu, což jsou příjemné novinky společně s hákem. Ten slouží k přitáhnutí zombíka a útoku ve stylu Scorpiona z Mortal Kombatu. Pokud si nechcete ušpinit ruce, můžete protivníky shazovat ze střech.

Jedno je jisté, Aiden je při likvidaci nepřátel mnohem kreativnější než hlavní postava prvního Dying Light. O tom vypovídá i dvakrát více parkourových pohybů.

Dying Light 2 vyjde 4. 2. 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře budou české titulky. K odkladu by už dojít nemělo, Techland začátkem tohoto týdne oznámil, že vývoj byl dokončen. Hra je v takzvané gold fázi a nyní se už bude pouze ladit, optimalizovat a opravovat chyby.