Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Včera oficiálně vyšly Definitivní edice Mafie 2 a Mafie 3 (viz náš velký oznamovací článek). V rámci speciálního bonusu lze získat do obou her bonusy v závislosti na tom, jestli vlastníte kompletní edice ostatních dílů ze série. Do Mafie 2 tak lze získat Tommyho oblek a taxík a Lincolnovu vestu a auto. Do Mafie 3 také Tommyho oblek a taxík a zároveň Vitovu koženou bundu a červený Shubert Frigate. Takto vypadají přímo ve hře:

- CD Projekt se stal nejhodnotnější evropskou videoherní společností s tržním kapitálem 8,13 miliardy amerických dolarů. Polská firma, která vytvořila sérii Zaklínač (třetí díl slaví páté narozeniny) a připravuje Cyberpunk 2077 + vlastní GOG.com, v posledních měsících rostla a přeskočila Ubisoft. Ten má tržní hodnotu 8,12 miliardy dolarů. Pro srovnání: Activision Blizzard má hodnotu 56,27 miliardy, 53,73 miliardy má Nintendo, 34,34 miliardy EA a 16,13 miliardy Take-Two. To jsou ovšem většinou americké firmy. Více už má jen Microsoft, Sony nebo Tencent.

- Série Dark Souls prodala 27 milionů kusů, z toho si více než třetinu okouslo čtyři roky staré Dark Souls 3, které má na kontě 10 milionů. Jak vidno, i hardcore akční RPG si dokáže najít spoustu fanoušků. Nyní ve FromSoftware připravují Elden Ring.

- Příznivci Steamu ve svém oblíbeném obchodě najdou GWENT: The Witcher Card Game od CD Projektu RED. Karetní hra ze světa Zaklínače je free-to-play.

- Nejlepším přítelem člověka je pes. Platí to také ve hře Hunting Simulator 2, ve které vám čtyřnohý kamarád bude pomáhat ve stopování různých druhů zvířat. K dispozici bude labradorský retrívr, německý krátkosrstý ohař a bígl – každý pes má své vlastní lovecké vlastnosti. Hra vychází koncem června na PC, PS4 a Xbox One. Na Switch později.

- Sony má PlayStation 5 blíže ukázat začátkem června. Údajně by se tak mělo stát 4. června a prezentace má být ve velkém zaměřena na atraktivní hry. Zdroje si dokonce myslí, že na samotné odhalení PS5 může dojít až později. Na srpen má být naplánováno další State of Play. Nebylo by divné, kdyby Sony prvně ukázala hry pro PS5 a až potom samotnou konzoli? U Microsoftu víme, že na červen má v plánu prezentaci Xboxu Series X se zaměřením na služby, zatímco first-party hry od Xbox Game Studios uvidíme v červenci.

- Minecraft slaví 200 milionů prodaných kusů a má měsíčně 126 milionů hráčů. Kostičkový fenomén spatřil světlo světa v roce 2009 a postupně se rozšířil na všechny hlavní platformy. Očekává se, že k těmto fenomenálním číslům pomohla současná koronavirová krize. V dubnu totiž Minecraft zaznamenal nárůst nových hráčů o 25 procent.

- The Last of Us Part II má vlastní emodži na Twitteru - jde o emodži s hlavní hrdinkou Ellie. Stačí použít oficiální hashtag #TheLastofUsPartII.

- Gears of War na PlayStationu? Hra vyšla v roce 2011 na Xbox 360, ale Epic Games dle všeho připravoval i PS3 verzi. Dostal se k ní hacker a její pravost potvrdil server Kotaku. K vývoji PS3 verze došlo ještě v době před koupí práv Microsoftu - ten Gears of War koupil v roce 2014. Cliff Bleszinski, jenž na Gears of War pracoval, si myslí, že jde o fake, což vyvrátil britský Eurogamer. Ten píše o možnosti experimentu.

- Vývojáři série Wasteland ze studia inXile potvrdili, že jejich next-gen RPG bude postaveno na Unreal Enginu 5. Tým spadá pod Xbox Game Studios a připravuje nějakou novinku pro konzole Xbox a Windows 10.

- 1. 7. 2020 pro Windows verzi Kerbal Space Program vyjde bezplatný update Shared Horizons. Na konzole se dostane později. Shared Horizons přinese dvě základní mise zaměřené na evropskou kosmickou agenturu, raketu Ariane 5, nové obleky a další věci.

- Společnosti Croteam a Devolver Digital lákají na novinky ohledně Serious Sama. Vypadá to, že nám zítra prozradí nové detaily o Serious Sam 4, jenž byl poprvé odhalen v roce 2018.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: