Dobré ráno. Český Vigor odložen. A Total War Saga: Troy bude mít multiplayer. Ekologické DLC pro Farming Simulator 19. Kdy vyjde Elden Ring od tvůrců Dark Souls. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Battlefield 6 nebude tím, co by si fanoušci přáli, upozorňuje insider Anton Logvinov, jenž dříve informoval o PC verzích Death Stranding a Horizon: Zero Dawn. Logvinov pracoval jako novinář pro Igromania a v současné době vede studio FXA. Od EA víme, že Battlefield 6 byl před časem interně testován. Vyjít má příští rok na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

- World of Tanks rozdává hráčům vánoční dárečky. Studio Wargaming připravilo dárek. Ten má různou podobu v závislosti na tom, jak dlouho jste zaregistrováni u PC verze World of Tanks. Stačí se přihlásit do hry a získáte jeden z jedenácti balíčků. Ty zahrnují tři tanky VII. Ty obdrží účty registrované do roku 2016. V další sadě jsou kredity, samolepky, emblémy, kosmetické předměty a další bonusy.

Přečtěte si také: INDIAN vyhrál Křišťálovou Lupu

- V rámci her zdarma na Epic Games Store si na svůj účet můžete přidat off-road simulaci MudRunner, předchůdce nedávno vydaného SnowRunnera. Čas na aktivaci hry máte do příštího čtvrtka. Příště bude zdarma Cave Story+.

- Podívat se můžete na první gameplay záběry z návratu oblíbeného vačnatce s boxerskými rukavicemi. Plošinovka Kao the Kangaroo dorazí v roce 2021. Potvrzena je PC verze přes Steam.

- Larian Studios chystají třetí hlavní patch pro early access verzi Baldur's Gate 3. Ten přinese změny v dějové lince. Kvůli těmto změnám nebudou předešlé uložené pozice kompatibilní. Vývojáři na tento problém upozorňovali již dříve a nyní uvádějí, že po třetím patchi budete mít dvě verze hry. V té první zůstane vše při starém a vy můžete pokračovat v dobrodružství, zatímco v té druhé budete muset začít od začátku. Za primární verzi bude považována ta s třetí aktualizací.

- Fanoušci A Total War Saga: Troy se mohou těšit na multiplayer. Studio Creative Assembly se rozhodlo obohatit tahovou strategickou hru o multiplayerové bitvy. Aktualizace přidá kompetitivní a kooperační režim s možností vytvářet vlastní zápasy až se sedmi hráči a užít si bitvy na jedné z mnoha mapách. V kooperaci se budete moci spojit s kamarádem a zahrát si s ním kampaň. Včera multiplayer vstoupil do bety.

Přečtěte si také: Na PS4 a Xboxu One funguje Cyberpunk 2077 překvapivě dobře

- PlayStation 4 verze free-to-play survivalu Vigor odložena. České studio Bohemia Interactive mělo původně hru vydat 25. 11. Nyní je ale uváděn konec roku, což platí i pro PS5 verzi. Zdržení je z důvodu práce z domova.

- Oznámeno bezplatné DLC pro Farming Simulator 19. Dodatečný balíček Precision Farming obsahuje nové herní prvky pro ekologičtější a efektivnější zemědělství. Hráči budou moci optimalizovat svůj výnos odebráním vzorků půdy k identifikaci čtyř různých typů půdy a zjistit, co pole potřebuje. V úvahu musí brát hodnoty pH a obsah dusíku. Díky tomu dokážou ušetřit při setí a hnojení. DLC bude dostupné od 8. 12. na PC, PS4 a Xboxu One. Vydání DLC je prvním krokem.

- Vyjde Elden Ring v polovině roku 2021? Obchod Target u předobjednávek uvádí 30. 6. 2021. Pokud je tohle datum pravdivé, tak bychom se o novém projektu od tvůrců Dark Souls a spisovatele George R. R. Martina mohli něco nového dozvědět za pár týdnů v rámci Game Awards. Ovšem před několika týdny německý Amazon zmiňoval až rok 2022.

- Vypadalo to, že Star Wars: Squadrons budou bez aktualizací. V EA si to ale rozmysleli a přinášejí důležitou aktualizaci. Ta přidává Fostar Haven mapu, nové kosmetické maličkosti a podporu 120 snímků za sekundu pro Xbox Series X a Xbox Series S. První jmenovaná konzole zvládá vesmírné bitvy v rozlišení 4K. PS5 je zatím bez aktualizace.

Přečtěte si také: Steam spustil hlasování o nejlepší hry roku a výprodej

- Multiplayer zdarma. Sony připravuje časově omezenou akci pro majitele konzolí PlayStation 4 a PlayStation 5, kteří si mohou zahrát multiplayer u svých her bez nutnosti platit PS Plus. Akce poběží od 19. 12. (od půlnoci) do 20. 12. (23:59).

- WRC 9 rozšiřuje vozový park. Během prosince/decembra si budete moci užívat GR Yaris Rally Concept. V této aktualizaci dojde i na zcela nový režim spolujezdce, ve kterém mohou dva hráči závodit ve stejném autě. Spolujezdec bude poskytovat důležité informace o trati.