„Rok se s rokem sešel a znovu nastal čas svolat Komisi ocenění Steam Awards (KOSA), jejímž hlavním a jediným účelem je každoročně nominovat ty nejlepší hry na plejádu různorodých ocenění. A nebyla by to celosvětově vážená komise, kdyby se v ní nenacházeli porotci ze všech nejznalejší. Ano, tím myslíme Vás, naše zákazníky. Pouze Vy nejlépe víte, které tituly letos skutečně zazářily, a pouze Vy jim můžete pomoci na cestě za nehynoucí slávou!“ informuje Valve a svolává svou komunitu, aby hlasovala pro nejlepší hry roku.

Stačí navštívit speciální stránku, přihlásit se svým Steam účtem a vybrat hry v jednotlivých kategoriích. Kromě ocenění Hra roku tu máme kategorie VR hra roku, Nesmrtelná hra, Nejlepší s přáteli, Nejlepší vizuální styl, Nejinovativnější hratelnost, Nejlepší hra, která vám nejde, Hra s nejlepším příběhem, Nejlepší soundtrack a Pane doktore, vy jste se zase kochal.

Za účast při nominaci můžete získat speciální odznak.

Souběžně se Steam Awards 2020 byl spuštěn velký výprodej. Slevy jsou platné do 1. 12. letošního roku a zahrnují například české středověké RPG Kingom Come: Deliverance za 14,99 eur, Doom Eternal za 19,79 eur, Command & Conquer Remastered Collection za 12,99 eur, Star Wars Jedi: Fallen Order za 23,99 eur, Death Stranding za 29,99 eur, Red Dead Redemption 2 za 40,19 eur, Metro Exodus za 15,99 eur, Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition za 17,99 eur, Control Ultimate Edition za 19,99 eur, F1 2020 za 27,49 eur nebo Sherlock Holmes: The Devil's Daughter za 1,99 eur.