Už 7. 6. v Battlefieldu 2042 startuje pátá sezóna nazvaná New Dawn a pro nás je výjimečná tím, že přináší novou mapu, která je zasazena do České republiky. Ale z traileru byste to poznali jen těžko. Boje totiž probíhají v okolí opuštěného průmyslového areálu, který si pomalu bere zpět příroda.

„Čelte žáru vertikální křížové palby u odstavené turbíny, zapojte se do boje s vozidly v okolí místa havárie vykolejeného vlaku a přežijte pěchotní mlýnek na maso ve skrytém bunkru,“ láká tisková zpráva na to, co vás na „české“ mapě čeká.

Vývojáři ze studia DICE se při tvorbě mapy pojmenované Reclaimed inspirovali Battlefieldem 4. Otázkou zůstává, zda je to Zavod 311, nebo Giants of Karelia. Možná byly inspirací obě známé mapy.

O České republice se mluví také v příběhu, jak jsme vás nedávno informovali:

„V posledních dnech došlo ke zvýšení napětí, jelikož neověřené vysílání odhalilo nárůst východních sil v České republice. Jejich snahy vede elitní divize Nova Group, která se pokouší zajistit klíčovou vlakovou trasu v regionu. Moravská stráž, místní bojovníci odporu, jsou všechno, co stojí v novém tlaku směrem na západ. S ohledem na jejich údajné napojení na západní síly se mnozí obávají, že je jen otázkou času, než to vyeskaluje do otevřené války.“

Součástí páté sezóny je pochopitelně nový battle pass se speciálními skiny pro vaše specialisty, zbraně i vozidla. Všichni hráči se mohou těšit také na nové zbraně, včetně XCE Bar, GEW-4 z Battlefieldu 4 a BFP.50, stejně tak budete moci překvapit nepřítele novými typy granátů. Tady nechybí protitankový granát a mikrogranát, jenž lze hodit rychleji s dále než běžný granát.

Vše je hezky vidět v traileru.