Upřímně řečeno, Battlefield 2042 nepatří mezi nejoblíbenější hry v redakci Indiana. Když se nám tedy dostal do rukou odkaz na souhrn jakéhosi příběhového pozadí chystané páté sezóny nového obsahu, při čtení všech těch dat, názvů a detailů o událostech, které nám vlastně nic neříkají, začaly naše mozky raději vyvolávat příjemné vzpomínky na Battlefield: Bad Company 2 (alias stále nejlepší Battlefield všech dob), abychom u toho neusnuli. Pak jsme ale dočetli na konec té zprávy.

Poslední odstavec totiž obsahuje něco velmi zajímavého. „V posledních dnech došlo ke zvýšení napětí, jelikož neověřené vysílání odhalilo nárůst východních sil v České republice. Jejich snahy vede elitní divize Nova Group, která se pokouší zajistit klíčovou vlakovou trasu v regionu. Moravská stráž, místní bojovníci odporu, jsou všechno, co stojí v novém tlaku směrem na západ. S ohledem na jejich údajné napojení na západní síly se mnozí obávají, že je jen otázkou času, než to vyeskaluje do otevřené války.“

Vše tedy poukazuje na to, že mapa, která do Battlefieldu 2042 dorazí společně s pátou sezónou, bude zasazená na území České republiky. V naší domovině se zřejmě střetne skupina Nova Group, která je součástí východních sil (v originále Eastern Forces), s odbojáři z Moravské stráže (Moravian Guard).

Pokud má zpráva o rostoucím napětí v našem regionu poukazovat na konkrétní cíle mapy, zjevně nás čeká boj o nějakou vlakovou trasu. Tak snad v době, v níž se Battlefield 2042 odehrává, nejsou stále v provozu České dráhy, jinak obě strany konfliktu čeká místo krvavého boje tak maximálně čekání a poslouchání hlášení o stále větším zpoždění každého projíždějícího vlaku.

Podle jistých náznaků může také mapa z České republiky odkazovat na některou z map Battlefieldu 4 z roku 2013. Možná to bude Zavod 311 nebo Giants of Karelia (děkujeme čtenáři s přezdívkou samfisher za upozornění). Konkrétní informace ale v tuto chvíli k dispozici nejsou, nezbývá tedy než čekat na to, co vývojáři z DICE na našem území doopravdy napáchají.