Slavnostní ceremoniál udílení cen Britské akademie bude letos jiný. Na červený koberec se nepodívají diváci. Pořadatelé se tak rozhodli kvůli rostoucím obavám z koronaviru COVID-19. O ceremoniál ale příznivci přímo nepřijdou, vše se bude vysílat online.

„Vzhledem k rostoucím obavám ze šíření koronaviru (COVID-19) a počtu kandidátů, kteří budou cestovat z jiných zemí, jsme se rozhodli změnit formát BAFTA Game Awards. Zdraví a bezpečnost našich hostů a našich zaměstnanců je naší nejvyšší prioritou. Letos budeme bez živého publika. Informujeme o tom všechny naše kandidáty, hosty, partnery a dodavatele,“ uvádí Britské akademie v oficiálním prohlášení.

Jinak ale platí, že se vše uskuteční 2. 4. Další podrobnosti budou oznámeny. Pokud se koronavir bude nadále šířit, je dost možné, že pořadatelé budou muset změnit formát i u British Academy Television Craft Awards a Virgin Media British Academy Television Awards, které se konají v dubnu a květnu.

Připomeňme, že tituly Death Stranding a Control mají každý po 11 nominacích. Všechny nominované v jednotlivých kategoriích najdete v našem předešlém článku.