V době, kdy pro vás připravujeme recenzi, vývojáři reagovali na jednu velkou výtku, kterou jim velké množství hráčů směřuje. Střílečka Back 4 Blood se zaměřuje na kooperaci a zapomněla na singleplayer. Ten je upozaděn a brání jakémukoli skutečnému postupu. Při hraní sami nedostanete žádné odměny, ani se nikam neposunete se svými hrdiny.

Kampaň v Back 4 Blood nabízí čtyři příběhové akty, v nichž hrajete po boku umělé inteligence, případně můžete do své hry pozvat další hráče. Problém je, že Supply Points, které jsou potřebné k vylepšování vybavení a zbraní jednotlivých hrdinů, se rozdávají pouze v online multiplayeru a odemykatelné cíle jsou z velké části vázané také na multiplayeru.

Na druhou stranu, v singleplayeru máte všechny karty, které se odemykají přes speciální body, k dispozici od začátku. Supply Points jsou tedy zbytečné. Hráčům ale vadí, že je nezískají, aby je mohli využít v multiplayeru. Proto volají po změně.

K té možná dojde. Tvůrci diskutují o způsobech, jak tento problém vyřešit. „V tuto chvíli vám děkujeme za trpělivost a zpětnou vazbu – další novinky přineseme, jakmile budeme vymýšlet strategii možných způsobů, jak to provést.“

Vypadá to, že vývojáři nechtěli, aby hráči, co hrají sami, získali výhodu nad těmi, kteří hrají kooperativně. Takto je Back 4 Blood postavené a bude zajímavé sledovat, co Turtle Rock Studios vymyslí. Jeden hráč na Redditu navrhuje, že by za singleplayerové hraní mohli dostávat alespoň 25 procent odměn.

Back 4 Blood vyjde 12. 10. 2021 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Hra bude v den vydání uvedena také v předplatném Xbox Game Pass pro Xbox, PC a cloud.