Autor první recenze Starfieldu byl zatčen. Jde o stejného člověka, který na internet nahrál prvních 40 minut z hraní očekávané hry od Bethesda Game Studios. A také se ve video-zprávě omluvil Toddu Howardovi, což neměl dělat, protože se ukázal na kameru.

Dotyčný záběry nahrával mobilem, kvalita nebyla příliš dobrá a Bethesda jeho nahrávky aktivně blokovala na YouTube i jinde. Pochopitelně se ale šířily na dalších platformách a například šedesátivteřinový klip na Imguru byl zhlédnut více než milionkrát. Sledující si všímali zejména toho, že autor o Starfieldu nic neví, nevěděl pořádně co dělá a podle nich hrál příšerně.

Po prvním videu sdílel další video, ve kterém se ukázal na kameru a omluvil se Toddu Howardovi a vzkázal všem, že Starfield je dobrá hra. Jen on není žádný herní expert. Tím policii výrazně usnadnil práci a včera, 24. 8., byl zatčen. Stalo se tak čtyři dny poté, co zveřejnil video z hraní Starfieldu.

Další novinky o hře:

Případ totiž nabral rychlý spád poté, co začal ukradené kopie Starfieldu, včetně žádané Constellation Edition doplněné na zakázku vyrobenými vesmírnými hodinkami s motivem NASA, prodávat na japonské platformě e-shopu Mercari. Dokonce se nahrával, jak platí společnosti FedEx za dopravu úspěšně prodaných kopií. Později přidal i video, kde lepí štítky na balíky a vedle něj leží hromada kopií Starfieldu.

Dnes už víme, že za vším stojí 29letý člověk, jenž pracoval ve skladu, kde vše ukradl. Zadržen byl úřadem šerifa Shelby County v Tennessee. Je obviněn z trestného činu za odcizení majetku v hodnotě 2 500 až 10 000 dolarů, obviněn z přestupku za odcizení majetku v hodnotě 1 000 dolarů nebo méně a obviněn z přestupku za držení marihuany.

Dle již smazaných videí si chtěl dotyčný nejen přivydělat, ale také zamachrovat. Všemi možnými způsoby se snažil svým sledujícím dokázat, že opravdu má Starfield, že prodávané kopie jsou pravé. Proto se také natáčel. Nakonec ale spláče nad výdělkem.

Starfield vyjde 6. 9. tohoto roku na Xbox Series X/S a PC a bude v Game Passu. Majitelé dražší edice mohou začít hrát od 1. 9.