Režimy New Game Plus se v posledních letech staly součástí her a možností, jak hráčům umožnit si zahrát příběhovou hru znovu se stejnou postavou a většinou zbraní a vybavení, ale tentokrát trochu jinak. New Game+ nebude chybět ani ve Starfieldu. Přítomnost módu potvrdil Todd Howard.

Vedoucí Bethesda Game Studios v rozhovoru pro GQ uvedl, že jde o další způsob, jak hráče motivovat k tomu, aby si Starfield znovu zahráli. Ti, kteří New Game Plus zapnou, tak se mohou těšit na jedinečná a vzrušující překvapení, která vás mají povzbudit, abyste pokračovali v hraní, případně si zahráli znovu.

Je to vůbec poprvé, co hra od Bethesda Game Studios umožní rozehrát příběh znovu se stejnou postavou a většinou vybavení, které se netýká samotného děje.

Bohužel nevíme, jaká překvapení v New Game+ budou. Dá se ale tušit, že to nebude jen vyšší odolnost nepřátel a dražší zboží u obchodníků. Howard tady nezacházel do podrobností, místo toho řekl, že Starfield přináší nejpoutavější roleplay od Oblivionu z roku 2006, dá vám flexibilitu při vytvoření jedinečné identity.

Já jsem zvědav, kolik hráčů se do New Game+ pustí. Pete Hines, viceprezident globálního marketingu a komunikace Bethesda Softworks, na Gamescomu prozradil, že má odehráno přibližně 150 až 160 hodin. Navzdory tomu se nepřiblížil k tomu, aby viděl nebo udělal vše, co hra nabízí. Tvrdí, že ve Starfieldu toho můžete dělat strašně moc a nemůže se nabažit průzkumu a všech možností.

Hines potvrzuje dřívější zprávy od Bethesdy. V tiskových zprávách a jinde se psalo o více než tisícovce planet s odlišnými biomy (ale jen na 10 % bude život), stejně tak o úpravě lodě a své postavy. Nemluvě o craftingu, společnících, průzkumu planet, vedlejších úkolů...

Nicméně, Starfield by měl žít dlouho. Pete Hines potvrdil, že budou podporovat modifikace přidávající nové planety, úkoly a dokonce i příběhy. Jinými slovy, tento dodatečný fanouškovský obsah nebudou zakazovat. Otázkou zůstává, kdy modovací nástroje budou ve Starfieldu dostupné, stejně tak, kdy a v jaké podobě se mody dostanou na Xbox.

Modovací nástroje pro Skyrim byly dostupné čtyři měsíce po uvedení hry na trh, u Fallout 4 mnohem později. Internetem se v poslední době nesly zprávy, že vybraní moddeři dostali kopii Starfieldu v předstihu.

Starfield vyjde 6. 9. tohoto roku na Xbox Series X/S a PC a bude v Game Passu. Majitelé dražší edice mohou začít hrát od 1. 9.