Na internetu se objevily informace, které mají pocházet z artbooku Hogwarts Legacy. Dozvěděli jsme se nejen detaily o délce hry a příbězích, ale také se můžeme podívat na mapu kouzelnického světa z Harryho Pottera, který vytvořila J. K. Rowlingová.

Mapa je rozdělena do několika regionů a doprovází ji další obrázky, včetně hlavního menu, nejrůznějších míst a postav, které během hraní Hogwarts Legacy potkáme.

Tady další detaily:

- Základní příběh zabere přibližně 35 hodin. Dokončení hry na 100 % vyžaduje cca 70 hodin.

- Hlavní dějová linka se má lišit v závislosti na tom, kterou kolej si vyberete. Některé koleje zavítají do jiných míst, například do Azkabanu. Příběh je tedy rozvětvený, ale téměř všechny zážitky mají skončit stejně.

- Smrtící kletbu Avada Kedavra se lze naučit pouze ve speciální vedlejší misi, která bude k dispozici až po dokončení hlavního příběhu.

- Ve hře je téměř 100 Merlinovch hádanek. Hádanky jsou řešeny různými způsoby a pokrývají téměř všechna kouzla, která se hráč naučil.

- Těšit se máte na poměrně dost vedlejších misí. Všechny mají být velmi kvalitní a plnit je de facto musíte, abyste měli dostatek síly na hlavní úkoly.

- Exkluzivní mise pro PS5 jse prý velmi zajímavá.

- Oproti původní prezentaci ze září 2020 mělo být 90 % hry vystřiženo, případně přepracováno. Mapa byla zmenšena o čtvrtinu; vynechané oblasti se možná vrátí v DLC, pokud se bude hra dobře prodávat.

Dnes jsme vám přinesli ještě jednu novinku o hře. Bude mít více slotů pro uložení, ale žádný cross-save. Více zde.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.