Mnozí na to už nejspíš zapomněli, ale markeťáci z Bethesdy Softworks minulý rok lákali na vesmírné RPG Starfield mimo jiné s pomocí série krátkých animovaných filmů, které nám přiblížily zasazení samotné hry. A nyní, když do vydání první placené expanze Shattered Space zbývá pouhý týden, se k tomuto konceptu vrátili.

Výsledkem je nový příspěvek do série s názvem Starfield Animated Anthology, který ukazuje události předcházející tomu, co v novém DLC zažijeme. Potažmo co uvidíme na planetě Va’ruun’kai a v hlavním městě Dazra. Protagonistou videa je malý chlapec z ústřední frakce House Va’ruun, který se účastní ceremoniálu v budově známé jako Scaled Citadel. Během ceremoniálu ale dojde ke katastrově, jež zničí velkou část města.

Za zmínku stojí, že ve videu nikdo neřekne ani slovo, takže znalost angličtiny tentokrát není podmínkou pro pochopení toho, co se ve filmečku s názvem All Must Serve odehrává. A pokud byste chtěli vědět ještě víc, odkážeme vás na twitterový účet Starfieldu, jehož prostřednictvím tvůrci v posledních dnech zveřejnili několik čerstvých příběhových střípků.

Starfield: Shattered Space vyjde 30. září/septembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X|S.