Od vydání vesmírného RPG Starfield od Bethesdy Softworks a vývojářského studia Bethesda Game Studios nás dělí už jen něco málo přes měsíc. Pokud se vážně nemůžete dočkat a potřebujete si něčím zkrátit čekání, případně pokud vás zajímá, co bude moci vesmír Starfieldu nabídnout, můžete se nově podívat na tři animované filmečky, jež představují tři velká města, která budeme moci během hraní navštívit.

Film nazvaný Supra Et Ultra zavede diváky do New Atlantis, hlavního města regionu United Colonies. Hlavním hrdinou je pilot Kent, který se chce zabydlet v nablýskané metropoli. Brzy po vstupu do organizace UC Vanguard ale zjistí, že ve skutečnosti touží po dobrodružstvích, která na něj čekají za hranicemi New Atlantis. Přesněji řečeno mimo planetu.

Do vesmíru se chce vydat také Vanna, která osiřela během konfliktu známého jako Colony Wars. V odletu z Akila City jí ale ve filmečku s názvem Where Hope is Built brání prostý fakt, že je její loď rozbitá. A tak ji čeká cesta za náhradními díly, která jí zavede nejen do ulic hlavního města oblasti Freestar Collective, ale k nebezpečí.

The Hand That Feeds, třetí a poslední animovaný kraťas, sleduje hned dvě postavy. Ada a Harper jsou vývojáři Starfieldu popisováni jako dvě pouliční krysy, které přežívají v luxusním městě Neon jednoduše tak, že okrádají bohaté návštěvníky, kteří do Neonu míří kvůli zábavě a různým potěšením (z dřívějška víme, že ta potěšení zahrnují i drogu jménem Aurora). Ada však touží po něčem lepším, a tak ji čeká morální dilema, díky němuž neunikne pozornosti vševidoucí korporace Ryujin Industries.

Ačkoliv jsou jednotlivé animované filmy dost krátké a ačkoliv nenabízejí kdovíjak hluboké příběhy, lze v nich spatřit několik zajímavostí a společných prvků. Kromě velkolepé hudby skladatele Inona Zura jde třeba o zvláštní podobu měny, kterou se očividně ve světě Starfieldu platí. Samozřejmostí je pak přítomnost velkých vesmírných lodí i různých frakcí, k nimž se budeme moci během hraní nepochybně přidat.

Starfield vyjde 6. 9. 2023 ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X|S. Základní edice hry bude také součástí Game Passu pro konzole a PC.