Po týdnu přichází další aktualizace Horizon Forbidden West. Studio Guerilla Games připravilo patch 1.06, který opravuje řadu problémů v misích a řeší další nepříjemnosti. Zejména ty, na které si hráči stěžovali.

Vývojáři při opravě nejnovější PlayStation exkluzivity nadále využívají zpětnou vazbu komunity. Po stažení patche 1.06 by nemělo tolik docházet k pádům hry při hraní určitých misích. Došlo také k opravě lokalizace, vizuální a zvukové stránky ve filmečcích, stejně tak eliminaci chyby bránící v dalším postupu.

Co by hráče mělo potěšit, tak je upovídanost Aloy. Hlavní hrdina by tak často neměla zmiňovat svou skrýš. Na tyto hlášky si nejspíš pamatuje každý hráč, co Horizon Forbidden West hrál. Aloy říká, že už se jí to nikam nevejde, tak to pošle do schránky, protože se jí to může později hodit. Potíž byla v tom, že to opakovala velmi, velmi často.

Ještě by v Guerilla Games mohli snížit intenzitu, kdy Aloy radí, co máme udělat. Minimálně by nemusela radit hned, co se do dané oblasti dostaneme.

Tvůrci zmiňují také opravu situacích, kdy docházelo k náhlé změně světla, nesprávné chování NPC a neúmyslné pózy Aloy. Uváděni jsou ještě nesprávné značky cílů a nesprávné dialogové řádky.

Postavy ovládané umělou inteligencí by se už neměly ve vedlejších úkolech pohybovat špatným směrem a blokovat průběh mise. V jiných vedlejších úkolech docházelo k situacím, kdy byli hráči teleportováni na špatné místo.

Dále byl vyřešen problém, kdy se v souvislosti s jámou pro boj zblízka objevovala černá obrazovka, a studio Guerilla Games se také podařilo odstranit jednu nebo dvě chyby v záchranných misích. Aktualizace se zaměřila také na načítací obrazovky, určité typy strojů a schopnosti, které čas od času způsobovaly problémy.

Opraven byl také problém s haptickou zpětnou vazbou ovladače DualSense. I když jste měli posuvník intenzity vibrací nastaven na nule, tak se vibrace spouštěly při stání u táborového ohně a při rychlé jízdě.

Na samém závěru tým vzkazuje, že pracuje na odstranění dříve nahlášených problémů s grafikou. Mimo jiné zkoumají, proč dochází k mihotání, ostření a sytosti obrazovky při pohybu kamery.

Horizon Forbidden West vyšel 18. 2. 2022 s českými titulky pro PlayStation 5 a PlayStation 4.