Tero Virtala, generální ředitel Remedy Entertainment, znovu uklidnil fanoušky spisovatele thrillerů, když v nedávno zveřejněné čtvrtletí fiskální zprávě poskytl aktuální informace o tom, jak si jednotlivé projekty finského studia stojí.

Alan Wake 2 vstoupil do závěrečné fáze vývoje. To jde ruku v ruce se zprávou ze začátku tohoto roku, že hra je plně hratelná od začátku do konce. Důležité ještě je, že Virtala znovu zopakoval vydání Alana Wakea 2 v letošním roce. Tak snad brzy hru řádně ukážou, dosud jsme viděli pouze oznamovací filmeček a několik obrázků.

„Alan Wake 2 je na nejlepší cestě stát se skvělou hrou a všechny v Remedy nadchl,“ prohlásil generální ředitel společnosti. To také znamená postupné snižování velikosti vývojového týmu, lidé bude Remedy přesouvat k jiným projektům. Ve studiu totiž mají rozpracované další velké hry, na které hráči čekají.

Je to zejména pokračování úspěšné akce Control z roku 2019 a kooperativní spin-off zasazen do světa Control s pracovním názvem Condor. Oba tituly pokročily ve fázi testování herního konceptu. U Control 2 se tým v prvním čtvrtletí roku soustředil na budování světa a herních mechanismů a vyvíjel vizuální cíl hry. U Condoru pokračoval tým ve stabilním pokroku v této fázi.

„Codename Condor spolu s Control 2 rozšíří značku Control, která bude jedním ze základních kamenů Remedy pro nadcházející roky,“ dodal Virtala s tím, že našli nové způsoby, jak využít stávající assety a lokace ze světa původního Controlu.

Pokračuje také vývoj remaků Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne, které financuje Rockstar Games. Projekt se vyvíjí dobře a v prvních měsících letošního roku se posunul do fáze testování herního projektu. Vývojový tým pracuje na implementaci osvědčených řešení, která fungovala v originálech. V Remedy očekávají, že vývoj půjde nadále dobře a ke konci roku se začne postupně rozšiřovat velikost týmu.

Posledním projektem v Remedy je Vanguard. Kooperativní bezplatná hra je také ve fázi testování herního konceptu. Tady si Virtala pochvaluje nové klíčové zaměstnance, díky nimž se projekt na konci loňského roku dostal do lepšího tempa. Zaměřují se zejména na základní hratelnost a základní herní smyčku.

Připomeňme, že před rokem mělo Remedy v plánu do roku 2025 vydat čtyři hry. Zdá se, že na tomto plánu se zatím nic nezměnilo.

Filmeček oznámil Alan Wake 2