Když dokumentaristé z Noclipu nedávno zveřejnili záběry z Ravenholmu, zrušeného spin-offu Half-Life od tvůrců Dishonored a Deathloop ze studia Arkane, naznačili, že by rádi dříve či později dostali na světlo i materiály spojené s minulostí série DOOM. V jednom ze svých prvních dokumentů, na který se můžete podívat níže, nám koneckonců nabídli víc než dost záběrů a informací ze zákulisí studia id Software, ale samozřejmě se dalo předpokládat, že jich existuje víc. A nyní jsou konečně k dispozici v plnohodnotné, nesestříhané formě, a to opět zásluhou Noclipu.

Nutno podotknout, že nejde ani zdaleka o tak výživnou ukázku jako v případě Ravenholmu, důležité ale je, že se nyní můžeme podívat na pár kousků záběrů pocházejících z vývoje zrušeného DOOMu 4. S ohledem na využití enginu id Tech 5 nepřekvapí, že hra vypadá jako kříženec DOOMu a prvního dílu RAGE, v každém případě ale stačí pro představu o tom, čeho bychom se nejspíš dočkali, kdyby nedošlo ke zrušení a k restartu celé série, jenž vyústil v úspěšný návrat v roce 2016.

V novém videu však dostává prostor i DOOM z roku 2016. Konkrétně nám Noclip nabídl pohled na test animací během boje, který využívá část obsahu původně určeného pro DOOM 4, na storyboardy související se vznikem úvodní pasáže hry nebo na několik technologických ukázek. Ty se zaměřují na chování zbraní a jejich modifikací, osvětlení, stíny nebo průsvitné materiály. Mnozí nejspíš v jedné ukázce zaregistrují zvuk pořizování screenshotů na Steamu, Danny O'dwyer z Noclipu však na samém začátku videa upozornil, že všechny zvuky, které můžeme ve všech záběrech slyšet, jsou původní.