V posledních týdnech se internetem nesly nepěkné zprávy o vývoji Dying Light 2. Situace v polském studiu Techland měla být značně vypjatá a vývoj očekávaného pokračování zombie survivalu měl být chaotický. Podle nejnovějšího vyjádření hlavního designéra Tymona Smektała je vše v pořádku, vývoj se chýlí ke konci a tvůrci brzy oznámí datum vydání.

Dying Light 2 bylo oznámeno na E3 v roce 2018 a hra po několika odkladech měla vyjít během letošního jara. Na začátku roku ale byla odložena na neurčito. Techland v té době vysvětlovat, že vývojáři potřebují více času, aby naplnili svou vizi pro jejich dosud největší projekt. Právě velké ambice měly být hlavním problémem, společně se vzrůstajícím stresem a konflikty mezi příběhovým designérem Chrisem Avellonem a kreativním ředitelem Adrianem Ciszewskím. Alespoň o tom před nedávném psala polská stránka PolkiGamedev.

Tuto situaci odmítl i senior PR manažer Ola Sondej v rozhovoru pro EscapistMagazin s tím, že článek obsahoval mnoho nepřesností. Také popřel, že by Dying Light 2 procházel významnými problémy. Vývoj má postupovat vpřed dle interního harmonogramu, který Techland revidoval na začátku letošního roku.

Na hlavního designéra Tymona Smektala pak směřovala otázka, zda Dying Light 2 vyjde v letošním roce. Na to dotyčný odpověděl, že hra je téměř hotová. Nachází se tedy v poslední fázi vývoje a v Techlandu se připravují na oznámení data vydání a prezentace nových gameplay záběrů. Zdá se, že Dying Light 2 vyjde v letošním roce, i když vývojáři pod rouškou anonymity tomu údajně nevěří.

Dying Light 2 je parkourová survival hra, která klade větší důraz na RPG prvky a volby v otevřeném světě. Hra vypráví příběh přeživších po vypuknutí zombie apokalypsy. Je tak nutné pamatovat na to, že vaše činy budou svět měnit. Například zabití pašeráků vody může znamenat, že se voda dostane do rukou jiné frakce, která začne ovládat tento důležitý zdroj ve městě. Když se ale k nim přidáte, budete mít dostatek určitých surovin. Techland se hodlá Dying Light 2 věnovat i po vydání a přinášet dodatečné balíčky s novým obsahem, stejně jako to dělá i prvního dílu.

DETAILNÍ POPIS DYING LIGHT 2

Dying Light 2 se odehrává 15 let po událostech z jedničky. V nemilosrdném infikovaném světě existuje poslední velká lidská osada, uvržená do moderní doby temna. Během dne se po ulicích toulají banditi, frakce a hladovějící přeživší, kteří loví zbytky – anebo někoho, komu by je sebrali, podle potřeby i násilím. V noci ze svých temných úkrytů vylezou infikovaní, aby řádili a lovili živé.

Hrát budete za Aidena Caldwella, infikovaného přeživšího. Díky mimořádné hbitosti a brutálním bojovým schopnostem jste v tomto nebezpečném světě silný spojenec a cenná komodita. Můžete vykonat věci jako nikdo jiný a vstoupit na místa, kam se nikdo neodváží. Díky svým jedinečným dovednostem máte moc stát se hybatelem změn v této rozkládající se metropoli. Osud města je ve vašich rukou.

Musíte činit těžká rozhodnutí a drsné oběti, zatímco budete rozhodovat o osudu společnosti na pokraji zhroucení. Vaše volby budou mít obrovský dopad na celé městské čtvrti a odkryjí nová území a oblasti, které budete moct prozkoumat.Na své cestě od skromných počátků po člověka oplývajícího velkou mocí máte bezprecedentní svobodu pohybu po celém městě, který plynule přechází v brutální souboj z pohledu první osoby.

V zoufalém městě, kde je zdrojů a energie poskrovnu a důvěra ve vládnoucí osoby je v troskách, se lidstvo vrátilo do doby temna. Civilizace je pryč, ale relikvie stále zůstávají. Toto je násilný, divoký a krutý svět – a totéž platí i o jeho obyvatelích.

Infekce se vyvinula a nyní je citlivější na ultrafialové světlo. Společnost existuje v relativním bezpečí slunečního svitu, zatímco se infikovaní schovávají ve stínech budov. V noci se infikovaní volně toulají po ulicích, hledají kořist a představují příležitost prozkoumat za dne nepřístupné oblasti města.

Příběh si budete moci užít v kooperaci dvou až čtyř hráčů. Pořádejte vlastní hry nebo se přidávejte k ostatním a sledujte, jak jejich rozhodnutí dopadla jinak než ta vaše a jak se svět, který utvořili, liší od toho vašeho.