Znovuzrození Lary Croft pokračuje. Známá archeoložka se v modernější podobě představí hráčům ve druhé kolekci. Tentokrát specialisté ze studia Aspyr Media ve spolupráci s Crystal Dynamics vylepšují čtvrtý, pátý a šestý díl.

Aktualizované verze her Tomb Raider: The Last Revelation z roku 1999, Tomb Raider: Chronicles z roku 2000 a Tomb Raider: The Angel of Darkness z roku 2003 se sejdou v edici Tomb Raider IV-VI Remastered. Po vzoru předešlých tří dílů, které vyšly v lepším kabátku letos v únoru/februári, zůstanou tyto díly věrné původním verzím. V Aspyru vyženou pavouky, vypráší pavučiny a nabídnou vylepšenou grafiku, vylepšené textury, modernější nasvícení i detailnější model legendární archeoložky.

Počítat máme rovněž s moderním a klasickým ovládáním, které nabízí autentický zážitek, zatímco moderní je inspirováno pozdějšími díly. Přepínat bude možné také grafiku. Zahrnuto bude i více než 150 trofejí/achievementů a fotografický režim.

Pro mnohé fanoušky Tomb Raider je oznámení těchto remasterů překvapením. Tahle trilogie totiž není tak populární. Spíše naopak. Bude zajímavé sledovat, jaké změny a vylepšení v Aspyru ještě plánují. Zatím mluví o tom, že se nemohou dočkat, až znovu prožijete (nebo poprvé zahrajete) Lařina nejtemnější dobrodružství.

Tomb Raider IV-VI Remastered vyjde 14. 2. 2025 na PC, poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox, stejně tak na Nintendo Switch. Cena bude 29 eur. V přepočtu nějakých 730 Kč.

Připomeňme, že v Crystal Dynamics pod záštitou Amazon Games chystají úplně nový díl Tomb Raider.