Máme za sebou další velkou prezentaci, na které jsme se opět nedozvěděli nic o novém díle Tomb Raider. To v nedočkavých fanoušcích probouzí strach, zda při vývoji nedošlo k nějakým problémům. Nejeden si vzpomene na finanční problémy švédské skupiny Embracer Group, pod níž Crystal Dynamics spadají. Naštěstí americké studio mělo být od všeho ochráněno a realizuje mnoho skvělých nápadů.

Tvrdí to Christoph Hartmann. Šéf Amazon Games se v rozhovoru s IGN rozpovídal o vývoji nového akčního dobrodružství známé archeoložky Lary Croft. Právě herní divize Amazonu převzala nad Tomb Raider ochrannou ruku a stala se vydavatelem připravovaného dílu.

„Při tvorbě nového Tomb Raider je vždy laťka hodně vysoko. Čím déle to trvá, tím větší jsou očekávání, takže je to obrovský úkol, ale věci se hýbou kupředu. Myslím tím, že je tu několik opravdu skvělých nápadů. Samozřejmě se s vámi o žádný z nich nepodělíme, i když bychom rádi, ale věci jdou dobře, věci se hýbou kupředu,“ uvedl Hartmann.

Ohledně restrukturalizace Embracer Group vysvětlil, že švédský kolos nikdy nebyla jedna společnost, ale množství nezávislých firem. Šetření nemělo mít dopad na zdroje a situaci v Crystal Dynamics.

Kdy se Tomb Raider dočkáme? Na začátku minulého měsíce Hartmann prosil ještě o trpělivost. Ale Tomb Raider ani masivně multiplayerový titul ze světa Pána prstenů nemají být tak vzdálené projekty. Tak snad se brzy dozvíme, co nás vlastně čeká. Dle posledních spekulací se s Larou Croft podíváme do otevřeného světa zasazeného do Indie. Tady se bude Lara pohybovat na motorce a k dispozici bude mít padák a své horolezecké schopnosti.