Fanoušci manažerské fotbalové simulace se letos musejí obejít bez nového dílu. Football Manager 25 byl překvapivě odložen až na začátek příštího roku. Největší technické a vizuální vylepšení si žádá více času.

„Po diskuzích se společností SEGA, našimi poskytovateli licencí a partnery jsme se dohodli, že nejlepším řešením bude odložit vydání na březen 2025,“ oznámilo studio Sports Interactive. Vývojáři nechtějí s vydáním spěchat, aby neohrozili splnění standardní kvality.

Původně měla hra vyjít koncem listopadu/novembri tohoto roku. Vzhledem k odkladu bude vydavatel vracet hráčům peníze za předobjednávku. „Děkujeme vám za přečtení a trpělivost. Znamená to pro nás nesmírně mnoho, protože pokračujeme v práci na vytvoření nové éry Football Manageru,“ dodává Sports Interactive.

Odklad každoroční série je překvapivý. V příští roce tak vyjdou dva díly. Komunita se právem bojí toho, jaké rozdíly mezi nimi budou. Zaznívají názory, že Football Manager 25 mnozí přeskočí a počkají si na podzim na další díl. Někteří by raději, aby vývojáři pětadvacítku vynechali. To s ohledem na licence nemohou, jak naznačuje informace, že o odkladu museli informoval poskytovatele licencí a partnery.

Football Manager 25 má být novou érou série. Fotbalový manažer přechází na engine Unity. Ten se má postarat o největší technologický a vizuální pokrok série za celou generaci. Velkým lákadlem je také nově licencovaná Premier League.