Toys for Bob se odděluje od Activisionu Blizzard a stává se nezávislým studiem. Vypadá to, že autoři Crashe a Spyra se domluvili s Microsoftem. Nasvědčuje tomu informace, že se nebrání budoucí spolupráci s Microsoftem.

Activision koupil kalifornské Toys for Bob v roce 2005. Od té doby tým vytvořil sérii Skylanders, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Spyro Reignited Trilogy, Crash Bandicoot 4: It's About Time, Crash Team Rumble a spolupracoval na Call of Duty, včetně Warzone, Modern Warfare 2 a Modern Warfare 3.

V Toys for Bob nyní pracují na novém titulu. Nachází se v rané fázi vývoje a nejde o Crashe ani Spyra. Na podrobnosti si ale musíme ještě počkat, oznámení je daleko.

„V průběhu let jsme ve všech hráčích probouzeli lásku, radost a smích vnitřního dítěte. Ve Skylanders jsme byli průkopníky nové značky a hardwarové technologie. Ve Spyro Reignited Trilogy jsme zvedli laťku nejlepších remasterů ve své třídě. Posunuli jsme Crashe Bandicoota do nových, inovativních a kritikou uznávaných výšin. Se stejným nadšením a vášní věříme, že je čas posunout studio a naše budoucí hry na další úroveň. Tato příležitost nám umožňuje vrátit se ke kořenům malého a svižného studia,“ uvedli v prohlášení Paul Yan a Avery Lodato, šéfové Toys for Bob.

„Naši přátelé v Activisionu a Microsoftu nás v našem novém směřování velmi podporují a jsme přesvědčeni, že v rámci naší budoucnosti budeme i nadále úzce spolupracovat. Držte nám tedy palce a vyhlížejte další novinky. Děkujeme naší herní komunitě za to, že nás na naší cestě stále podporuje. Nemůžeme se dočkat, až se s vámi podělíme o informace o našem novém dobrodružství jako nezávislého studia,“ dodali.

S ohledem na tento krok přestane Crash Team Rumble dostávat nový obsah. Původně bylo v plánu, že bláznivá hra bude vyvíjena několik let. Ani ne po roce od vydání podpora končí. Poslední aktualizace vyjde v pondělí 4. března/marce. Servery zůstanou v provozu, mikrotransakce budou deaktivovány a hráči získají přístup k battle passu obsahujícím 500 úrovní, 104 předmětů a obsah z první a třetí sezóny.

Co bude s Crashem a Spyrem dál, tak to v současné době sděleno nebylo. Je možné, že se her ujme jiné studio v rámci Activisionu Blizzard, případně Xbox Game Studios.