U příležitosti roku od vydání Hogwarts Legacy dostáváme zábavné video. Ukazuje nejrůznější chyby, podivnosti a vizuální blbosti, které vývojáři způsobili, případně na ně během hraní narazili. Některé jsou zábavné, jiné spíše děsivé. Chudák Poppy...

Do kouzelnického světa Harryho Pottera jsme se mohli poprvé vypravit 10. 2. 2023 na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. V průběhu roku se hra dostala na PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Dohromady se prodalo více než 22 milionů kusů a Hogwarts Legacy se stalo nejprodávanějších roku. Druhá je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, která má na kontě 20,28 milionu kopií.

V roce 2023 hráči v Hogwarts Legacy strávili celkem 740 milionů hodin, z toho 51 milionů hodin létáním na koštěti. Bylo vyřešeno 425 milionů Merlinových hádanek, uvařeno 877 milionů lektvarů a vypěstováno 1,38 miliardy rostlin. Zajímavé jsou také statistiky z boje: poraženo 5,25 miliardy čarodějů, zlikvidováno 5,30 miliardy pavouků a eliminováno 375 milionů trollů. K tomu všemu bylo provedeno 783 milionů stealth útoků.

30 % hráčů si za svou kolej vybralo Zmijozel. Jen o procento méně Nebelvír. 24 % potom Mrzimor a 17 % potom Havraspár.

Ve Warner Bros. plánují další kouzelnické hry. Druhý díl ještě nebyl potvrzen, ale lze ho s největší pravděpodobností čekat. Místo něj byla ohlášena bezplatná hra Harry Potter: Quidditch Champions.