Basim není jediným hlavním hrdinou Assassin’s Creed: Mirage. Tím druhým je město Bagdád zasazené do atmosféry 9. století. Ubisoft ho představuje v zajímavém deníčku a prozrazuje, že v té době byl Bagdád jedním z největších, nejbohatších a nejvyspělejších měst na světě. Byl pod kontrolou Abbasidské říše, největší ve své době, a ovládal dnešní Alžírsko (dokonce s malým kouskem Sicílie) až k hranicím dnešní Indie.

Před tvůrci byl na začátku nesnadný úkol. Zrekonstruovat Bagdád z devátého století nebylo lehké, protože na rozdíl od mnoha jiných míst v sérii Assassin’s Creed se o tomto nezachovalo téměř nic. Ubisoft se musel spolehnout na dochované stavby a historické údaje, včetně vyprávění středověkých cestovatelů a archeologických nálezů ze sousedních měst. K tomu využil ještě knihu Bagdádu v době Abbásovců od britského orientalisty Guye Le Strange. Do procesu byli zapojeni také odborníci, mimo jiné Dr. Glair Anderson, specialista na umění a dějiny islámu v období chalífátu, a historik Raphael Weyland.

Díky tomu všemu se podařilo zrekonstruovat Bagdád a rozdělit ho do čtyř čtvrtí. Každá bude mít osobitý styl a obyvatele. Prozkoumáte odlišné biomy s vlastním stylem, včetně pouště a bažin. Nechybí ani asasínská základna popisována jako jedinečné místo na světě. Autoři chtějí, abychom si město prošli a prozkoumali jednotlivé památky. K tomu nás budou vybízet vedlejší úkoly nazvané příběhy z Bagdádu. Při nich se dozvíme o důležitých kulturních tématech doby, jako je astronomie a literatura. Také různá náboženství, odlišná kultura, oblečení a několik jazyků.

Na internet se mezitím dostal obrázek mapy. Pochází ze sběratelské edice a ukazuje různé městské oblasti a rozsáhlou pustinu kolem. Potvrzuje se, že centrem všeho je město Bagdád a jeho okolí bude mít menší rozlohu ve srovnání s posledními díly Assassin's Creed. Na mapě je vidět Bagdád (Madīnat as-Salām), čtvrti Abbasiyah, Harbiyah a Karkh a oblasti Dur-Kurigalzu, Al-Anbar, Jariariyah a pevnost Alamut. Basim jako pouliční zlodějíček začíná v Al-Anbar.

Assassin’s Creed Mirage vyjde 5. 10. na PC (Epic Games Store a Ubisoft Store), PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.