Assassin's Creed Mirage se vrací ke kořenům známé série a nabídne menší mapu a boj zaměřený na kradmý pohyb a likvidaci nepřátel ze stínů. Důležitým dílkem celé skládačky je Basim, který se objevil v Assassin's Creed Valhalla jako mentor Eivora, hlavní postavy vikingského dobrodružství. V Bagdádu bude Basim hlavním hrdinou a my ho díky tomu poznáme mnohem lépe.

Ubisoft v dnešním téměř šestiminutovém videu uvádí, že Basim je skutečným mistrem asasínů. Díky příklonu k menšímu hernímu světu je Mirage příběhovým dílem, ve kterém má vyniknout osobnost ústřední postavy. Podíváme se na některé události, které Basima definovaly jako člověka. Originální příběh se odehrává 12 let před událostmi ve Valhalle.

S Basimem se seznámíme během jeho dětství, kdy byl zlodějem v ulicích Anbaru nedaleko Bagdádu. Jeho nejlepším přítelem je zlodějka Nehala. Poté se dostal do proslulé základny asasínů v Alamutu, jež v té době byla stále ve výstavbě. Tady se učil způsobům a dovednostem asasínů a stal se jedním ze Skrytých. Do Bagdádu ho zavede jeho první úkol, kdy má vystopovat Řád. Posléze bude bojovat za osvobození Bagdádu z útlaku Řádu a prožije události, které změní jeho život.

Díky tomu budeme sledovat vývoj Basima, jak se z učedníka stává mentorem. Na to vývojáři mysleli při vytváření systému hry a rozhodli se, že progres není založen na zkušenostních bodech, nýbrž je lineární a řízen příběhem. Plněním misí se bude zvyšovat naše pověst v Bratrstvu a tím získáme nové příležitosti pro mise, stejně tak nové nástroje a jiné oblečení. Když jsme u oblečení, tak ho budeme moci barvit stejně jako Ezio v Assassin's Creed II, AC: Brotherhood a AC: Revelations.

Kromě toho byly pro Basima vytvořeny nové pohyby a animace. V Mirage se boj točí kolem meče, takže vývojáři měli více času se mu věnovat a vypilovat ho dle svých představ. Zajímavě zní a vypadá zpomalení času, kdy můžeme rychle zabít stráže.

Připomínáme, že včera jsme informovali o interaktivní encyklopedii, která nám umožní seznámit se s historií, uměním a kulturou Bagdádu a Abbásovského chalífátu kolem devátého století.

Assassin's Creed Mirage vyjde 12. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.