Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Před více než dvaceti lety jsme doufali, že vir v Harranu porazíme, ale po těžkém boji jsme prohráli a civilizace upadla zpátky do období temna. A teď – bohužel – prohráváme znovu. Město, jedna z posledních velkých lidských osad, je rozervané konfliktem. Přesto všechno máme pořád ještě naději. Naději, že z nové doby temna vzejde nový úsvit lidstva. Nejprve ale musíme projít trýzní a velkým nebezpečím, abychom se později mohli radovat a užívat si života bez obav z toho, co přijde s další temnou nocí.

V akčním survivalu Dying Light 2 Stay Human se stanete poutníkem, jenž má moc změnit osud Města. Před vámi je ale další tajemný úkol. Musíte se vydat do bojové zóny, abyste porozuměli vzpomínkám, které vás pronásledují, a zajistili pravdu. V této bojové zóně se setkáte s novými typy nakažených toužícími po krvi i s nevyzpytatelnými lidmi, kteří jsou chamtiví a je jim často všechno jedno. V tomhle nepředstavitelném „pekle“ se musíte rychle zorientovat, vybrat si stranu a rozhodnout o svém osudu, a s největší pravděpodobností o osudu celého lidstva.

Vaše rozhodnutí budou mít dalekosáhlé následky. Budou utvářet nejen vzhled Města a jeho vybavení, ale také příběhy jednotlivých frakcí a ovlivňovat životy nejrůznějších banditů nebo odpadlíků přežívajících v post-apokalyptickém světě, ať už ve Městě nebo v blízkých osadách.

Dokážete unést tuhle všechnu tíhu a postavit se výzvám, které jsou kilometry daleko od nejdivočejších snů? Váháte?! Tak neváhejte! Dobrodružství s brutálním akčním bojem a parkourem budete moci prožít nejen sami, ale také v kooperaci pro dva až čtyři hráče. Hlavně nezapomeňte na jednu důležitou věc: ať se děje cokoliv, zůstaňte člověkem.

Hra Dying Light 2 Stay Human vyjde 4. února 2022 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. U všech platforem budou k dispozici české titulky.