Jméno Yuji Naka je spojováno především ve spojitosti s postavou Ježka Sonica, které společně s Naoto Ohshimou vdechl život v roce 1991. Jeho poslední projekt, plošinovka Balan Wonderworld, ovšem skončila téměř katastrofálně. A najednou se dokonce dozvídáme, že opustil studio Square Enix, pro které svou poslední hru vytvořil. Naka přestal pro japonské studio pracovat již 30. dubna/apríla. Na svém Facebooku a LinkedIn profilu to ale oznámil až dnes.

Přečtěte si také: Sega oznámila nového Sonica, kolekci Sonic Origins a další výroční novinky

Naka si byl se svým nejnovějším projektem tak jist, že společně se Square Enix vytvořili speciální studio pojmenované Balan Company. Jeho součástí byla řada herních veteránů, mezi nimiž byl například již zmiňovaný Naoto Ohshima. Toto studio se soustředilo pouze na vývoj Balan Wonderworld, i přesto ale hra nedopadla zrovna nejlépe. To by mohl být jeden z důvodů, který stál za Nakovým odchodem.

Balan Wonderworld vyšel letos v březnu a již od prvních dnů si nevedl zrovna nejlépe. Špatné recenze (od hráčů i kritiků) a ještě horší prodeje. Titul se ve Velké Británii během prvního týdne nedostal ani do Top 40 nejprodávanějších her, zatímco v Japonsku hra za první týden neprodala ani 2100 kopií.

Hlavní otázkou je, jestli se Yuji Naka ještě vrátí k tvorbě plošinových her. Přece jen řekl, že Balan Wonderworld je jeho poslední šance na vytvoření plošinové hry od roku 2006, ve kterém opustil studio Sega. Uvidíme, kam ho cesty osudu zavedou a třeba se ještě budeme divit, až nás za pár let překvapí s plošinovkou, která nám vytře zrak.