Hogwarts Legacy je velmi úspěšné. Akční RPG ze známého kouzelnického světa Harryho Pottera bylo po celý rok na předních příčkách žebříčků a podle prezidenta Warner Bros. Interactive Entertainment se stalo nejprodávanější hrou roku po celém světě. To je velká událost, obvykle je nejprodávanější hrou Call of Duty, FIFA, nebo GTA / Red Dead Redemption od Rockstar Games.

Od února 2023 do konce kalendářního roku se titulu od studia Avalanche Software prodalo více než 22 milionů kopií. Jen v prosinci se díky slevám prodaly dva miliony kusů. Podle Davida Haddada, který si povídal s redakcí Variety, nejde ale jen o prodeje. Pyšní jsou také na to, kolik fanoušků s Hogwarts Legacy potěšili. „Hra oživila značku Harry Potter novým způsobem, hráči mohou být sami sebou v tomto světě, v tomto příběhu,“ uvedl s tím, že na tohle vývojáři od samotného začátku kladli velký důraz.

Hráči v kouzelnickém světě dohromady strávili 707 milionů hodin a mnoho z nich prošlo hru více než jednou. Také připravili 819 milionů lektvarů, nasbírali 1,3 miliardy kouzelných rostlin, zachránili 593 milionů kouzelných zvířat a porazili až 4,9 miliardy čarodějů.

Vzhledem k těmto úspěchům lze s největší pravděpodobností čekat pokračování. To Haddad nepotvrdil. Místo něho připomenul, že chystají bezplatnou hru Harry Potter: Quidditch Champions a Warner Bros plánuje „řadu dalších věcí“, které zatím nebyly oznámeny. Tyto „neoznámené věci umožní fanouškům být součástí tohoto světa, příběhu a postav stále hlubším způsobem“.

Harry Potter: Quidditch Champions se v současné době nachází ve fázi beta a půjde o rychlou, kompetitivní multiplayerovou hru s nejikoničtějším kouzelnickým sportem na světě. Dostupná bude na PC a konzolích, ale zatím nemáme k dispozici datum.