Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- V PC verzi Death Stranding budou funkční předměty z Half-Life. Hideo Kojima potvrdil, že si Sam Porter Bridges bude moci dát Headcrab na hlavu a Gravity Gloves na ruce.

- Lokalizace.net už mají připraveny texty na překlad Horizon Zero Dawn. Vypadá to, že se začne překládat ještě před vydáním PC verze. Po jejím vydání by se čeština jen otestovala a navrhl by se program pro její instalaci, což by zabralo méně času. To překlad Spyro: Reignited Trilogy jde velmi dobře a velice brzy bude dokončen.

- Nemáte-li na následující dny žádné velké plány, tak si můžete na Steamu po dobu 7 dnů bezplatně zahrát závody F1 2019 od Codemasters. Na Uplay a Epic Games Store je zase dostupná strategie Anno 1800.

- Za pouhých 24 hodin si Call of Duty Warzone (bezplatnou battle royale hru) zahrálo více než 6 milionů hráčů. Předpokládá se, že do konce týdne bude výsledek dvojnásobný. V současné době je ale těžké hádat, jak Warzone v konkurenci Fortnite a Apex Legends dopadne. Na druhou stranu je to Call of Duty...

- Na E3 2020 jsme měli vidět akční RPG ze světa Harryho Pottera, nové dobrodružství Batmana a tajnou hru od Rocksteady Studios. To vše měl podle známého Jasona Schreiera z Kotaku v Los Angeles ukázat Warner Bros.

- Google Stadia má další problém. Streamovací platforma od Google nerozběhne Doom Eternal v nativním rozlišení 4K. Studio id Software potvrdilo, že tahle brutální střílečka na Stadii poběží v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu na HD obrazovkách a v up-samples režimu 2160p z 1800p při 60 snímcích na 4K obrazovkách.

- Tajemná hra Star Wars Project Maverick není podle dalších úniků určena pro virtuální realitu, ale obsahuje multiplayer. Na oznámení od EA si musíme počkat.

- Sony má brzy vydat demoverzi Marvel’s Iron Man VR, aby si všichni zájemci s PS4 a PlayStation VR mohli akční adventuru vyzkoušet. Vydání plné verze proběhne 15. 5. 2020.

- Command & Conquer Remastered Collection (vylepšené díly Tiberian Dawn a Red Alert společně s třemi rozšířeními Covert Ops, Counterstrike a The Aftermath) může později vyjít na konzole. Vývojáři uvedli, že C&C má na konzolích skvělou historii. Současně hra nemá na počítačích ochranu Denuvo, offline budeme moci kampaň hrát po dobu 30 dnů, což je standardní zabezpečení Steamu a Originu.

- Příznivci starých her mohou zamířit na GOG.com a za 5,49 eur si koupit Mortal Kombat 4, jenž původně vyšel v roce 1997. Hra je upravena pro moderní počítače s operačními systémy Windows.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: