Konec minulého měsíce byl pro fanoušky smutný. Z důvěryhodných zdrojů jsme se dozvěděli, že za posledních 7 let v Electronic Arts zrušili tři velké hry ze světa Hvězdných válek, včetně nadějné akční adventury od dnes již neexistujícího studia Visceral Games (tvůrci Dead Space), na které se podílela Amy Hennig, bývalá scénárista Uncharted. Více o zrušených hrách jsme psali zde.

O to větší budeme mít možná brzy radost. PlayStation Store totiž odhalil dosud neoznámený titul s názvem Star Wars: Project Maverick. Záznam byl nalezen v evropské databázi digitálního obchodu Sony, ale bohužel nevíme, co je tenhle Maverick projekt zač.

Samotné jméno by mohlo odkazovat na menší hru, jež může být případně určena pro virtuální realitu. To by bylo v souladu s nedávnými informacemi, že ve vývoji má EA pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn a menší, neobvyklý projekt od kanadského EA Motive.

Jediný Maverick spojený s Hvězdnými válkami je dětská knížka Star Wars the Maverick Moon, která vyšla v roce 1979, tak je opravdu těžké - v současné době - soudit, co by Project Maverick od EA mohl nabídnout.