Už žádný odklad. Vývojáři chystané postapokalyptické akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl si jsou jisti datem vydání jako nikdy předtím. Tým z ukrajinského studia GSC Game World se znovu vyjádřil k délce dobrodružství.

„Jsme si mnohem jistější než zářím,“ komentoval přesun hry ze září na listopad hlavní producent Slava Lukjaněnko pro magazín The Gamer na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. Podle něj je 20 týdnů navíc nezbytných pro doladění celkového zážitku. Současně si ale uvědomují, že Stalker 2 je obrovskou hrou a má spoustu složitých systému, což z hlediska vyladění není jednoduché. Pochvaluje si spolupráci s Microsoftem a zapojení Phila Spencera. Generální ředitel Xboxu byl neuvěřitelně vstřícný a podpořil tvůrce i v těch nejneočekávanějších situacích.

Po vydání hry se chtějí věnovat dodatečné podpoře. Ta zahrnuje nástroje pro vytváření modifikací. Fanoušci mají dlouhodobě udržet značku při životě. Komunitní obsah doplní klasické patche a opravy, stejně tak malé dodatečné balíčky a dvě velká příběhová rozšíření. V souvislosti s mody poděkoval komunitě za to, jak se starala a stará o původní trilogii. Bez oddaných fanoušků by byl Stalker 2 dnes jinou hrou.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl bude obrovskou hrou. Pro tvůrce je těžké mluvit o délce, ale znovu zopakovali, že dohrání zabere nějakých 25 až 40 hodin. „Přesný čas zatím neřeknu, protože způsob, jakým hrajeme my, vývojáři, se liší od způsobu, jakým hrají hráči. Ale jedno mohu říct: tento svět je velký. Má rozlohu 64 kilometrů čtverečních,“ dodal hlavní producent.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 20. listopadu/novembera tohoto roku na PC a Xbox Series X/S. Hra bude ve stejný den dostupná v předplatném Game Pass a obsáhne české titulky. PlayStation 5 verze nebyla oznámena. Očekává se později.