Pokud pomineme aktivity spojené s vydáním modovacích nástrojů pro Zaklínače 3, potažmo s komiksy a stolními hrami ze světa Zaklínače i Cyberpunku 2077, polský CD Projekt RED byl v poslední době celkem zticha. Přesto toho chystá víc než dost, konkrétně začátek nové zaklínačské herní trilogie s pracovním označením Polaris, plnohodnotné pokračování Cyberpunku 2077 s pracovním názvem Orion, zbrusu novou značku s prozatímním označením Hadar nebo spin-off Zaklínače aktuálně známý jako Sirius. Ten připravuje bostonské studio The Molasses Flood, jež CD Projekt RED koupil koncem roku 2021. Zapomínat bychom neměli ani na remake prvního Zaklínače z roku 2007, jenž pod dohledem CD Projektu chystá externí polské studio Fool's Theory.

Někteří by si nejspíš mohli myslet, že právě The Witcher Remake od Fool's Theory nám má mimo jiné zpříjemnit čekání na nový plnohodnotný díl Zaklínače. Ale tak to očividně nebude. Herní ředitel Paweł Sasko, jenž se podílí na vzniku projektu Orion v americké pobočce CD Projektu RED (která stejně jako The Molasses Flood sídlí v Bostonu), totiž v rozhovoru pro kanál Flow Games potvrdil, že ze všech výše zmíněných titulů je na tom z hlediska pokroku ve vývoji nejlépe Polaris.

Sasko konkrétně uvedl, že zatímco většina chystaných her je v raných fázích tvorby, začátek nové zaklínačské trilogie letos vstoupí do produkční fáze, ve které zpravidla začíná plnohodnotný vývoj. Což jsme se dozvěděli už před několika měsíci, nyní ale vše nasvědčuje tomu, že ani remake prvního Zaklínače nevyjde dřív než Polaris.

Poslední oficiální zprávy hovoří také o tom, že na novém plnohodnotném Zaklínači pracuje v porovnání s ostatními projekty zdaleka největší tým, jenž se letos rozrostl na úctyhodných 407 lidí. Paweł Sasko ale prohlásil, že i tým zodpovědný za pokračování Cyberpunku 2077 s pracovním názvem Orion se rychle rozrůstá. Takže i když nevíme, kdy se může jakýkoliv připravovaný projekt objevit na trhu, a i když si nejspíš tak jako tak ještě alespoň pár let počkáme, vypadá to, že v následujících letech toho z hlediska dalšího směrování značek Zaklínač a Cyberpunk na videoherním poli uslyšíme víc než dost.