CD Projekt RED pravidelně na prezentaci svých výsledků aktualizuje počet zaměstnanců a jejich přiřazení k jednotlivým projektům. Díky tomu víme, že projekt Polaris se rozrostl na 403 lidí. To by nás mělo hodně zajímat, protože pod označením Polaris se skrývá nový díl ze série Zaklínač, který poběží na Unreal Enginu 5.

Generální ředitel CD Projektu Michał Nowakowski akcionáře informoval, že vše jde podle plánu. Tým Polaris dosáhl cílové velikosti pro vstup do produkční fáze, která je naplánovaná na druhou polovinu letošního roku. Nového Zaklínače si zahrajeme nejdříve za dva roky.

Dalším důležitým milníkem pro polskou společnost je vybudování nového studia v Bostonu. Do něho se přesunula část vedoucích vývojářů Cyberpunku 2077 a úspěšného příběhového rozšíření Phantom Liberty, aby pracovala na novém kyberpunkovém dobrodružství. Pokračování Cyberpunku má kódové označení projekt Orion a věnuje se mu 47 lidí. Postupně by tenhle počet měl vzrůst, CD Projekt RED chce v budoucnu pracovat současně na více velkých projektech.

Mimochodem, za tři roky přesáhly kumulativní tržby z prodeje Cyberpunku tři miliardy polských zlotých (17,6 miliardy korun). Cyberpunk 2077 a jeho expanze už začínají být minulostí. Tým se smrskl na pouhých 17 vývojářů. To Sirius, tedy spin-off Zaklínače v týmu The Molasses Flood, se od předešlé aktualizace nezměnil. Je jich necelých 40. A tajemná nová značka vyvíjená pod pracovním názvem projekt Hadar má 20 lidí (je ve fázi konceptu) a ostatní projekty 8.

Z rozložení pracovních sil je jasně vidět, že pro CD Projekt RED je teď nejdůležitější nový Zaklínač. Ve vývoji je ještě remake prvního dobrodružství Geralta z Rivie. Na starost ho mají ve studiu Fool’s Theory, kde nedávno dokončili příběhové RPG The Thaumaturge. Remake vyjde až po novém Zaklínači.

V roce 2022 se spin-off Zaklínače dostal do problémů. Studiu bylo nařízeno definovat nový rámec projektu s ohledem na vyhodnocení rozsahu a komerčního potenciálu. Projekt Sirius byl oznámen v říjnu 2022. V té době se měl nacházet v předprodukci a byl popisován jako inovativní pojetí světa Zaklínače, které není určeno příznivcům temných RPG, ale širšímu publiku (například příznivcům seriálu Zaklínač od Netflixu) = hráčům, kteří dosud neměli s virtuálním dobrodružstvím ve světě Andrzeje Sapkowského žádné zkušenosti.