Během finanční zprávy CD Projekt RED aktualizoval počet členů v týmech věnující se jednotlivým projektům. Díky tomu jsme se dozvěděli, že vývoj Cyberpunku 2077 oficiálně skončil a tým se nyní soustředí na Orion, pokračování sci-fi akčního RPG. I když díky Cyberpunku 2077 se polské společnosti v posledním čtvrtletí (od 1. 1. do 31. 3. 2024) dařilo a zaznamenala meziroční nárůst zisku o 30 % a příjmy přes 226 785 000 zlotých (přes 53 milionů eur).

Za tyto výsledky vděčí také rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 a nesmrtelnému Zaklínači 3. Pro CD Projekt RED je teď ale důležitý nový díl Zaklínače. Na prvním díle z nové trilogie pracuje obrovský tým. Koncem dubna tohoto roku ho tvořilo 407 zaměstnanců z celkových 630 lidí (to je více než 64 procent). Jen pro představu, pouze 56 lidí se nyní věnuje pokračování Cyberpunku v novém studiu v americkém Bostonu, 39 projektu Sirius, 20 projektu Hadar a 13 ostatním projektům.

Počet lidí pracujících na novém Cyberpunku bude postupně růst. Projekt je totiž ve velmi rané fázi a v té je velký tým spíše komplikací. Ve fázi konceptu a předprodukce se mu věnují zejména Gabe Amatangelo (režisér Cyberpunku 2077), Igor Sarzynski (režisér příběhu) a Sarah Gruemmer (expertka na úkoly).

Sirius je spin-off Zaklínače, který má do fantasy světa přilákat další hráče. Titul měl ale problémy ve vývoji a studio The Molasses Flood muselo dokonce restartovat práci. Hadar je tajemná nová značka. Potom je tedy ještě remake prvního Zaklínače od polského studia Fool’s Theory, které nedávno vytvořilo příběhový RPG titul The Thaumaturge.

V případě nového Zaklínače jde vše podle plánu. Ve druhé polovině má začít plná produkce, abychom si hru mohli nejdříve za dva roky zahrát. Tvůrci nechtějí jen převlečený třetí díl. Nový Zaklínač má posunout hranice a prozkoumat zcela nové oblasti. Očekávat máme nové herní prvky a nové mechaniky, stejně jako u Cyberpunku 2077. Z pracovních inzerátů to vypadá, že CD Projekt RED chce posunout hranice vyprávění. Do podrobností ale pochopitelně nikdo zacházet nechce.

Kromě toho CD Projekt RED investorům potvrdil svůj záměr vydávat hry častěji. Ve firmě chtějí vydávat hry pravidelněji. Tomu pomůže přechod na Unreal Engine 5 od Epic Games (na něm už vzniká nový Zaklínač, remake i pokračování Cyberpunku) a rozšíření jednotlivých týmů. Už nyní jsou schopni pracovat na více projektech současně. Vyzkoušeli si to v případě Phantom Libery. Časové rozmezí mezi jednotlivými projekty ale nechtěl generální ředitel Michał Nowakowski komentovat.