Žhavou novinkou čistě multiplayerového Battlefieldu 2042 je Battlefield Portal od Ripple Effect Studios (dříve DICE Los Angeles). Jde o komunitou řízenou platformu, která hráčům umožní vytvořit si vlastní fantasy Battlefield a bitevní vřavu si nastavit podle svých pravidel.

Zajímavé na Battlefield Portalu je obsah. Ten je převzat z různých oblíbených dílů této válečné série. Těšit se můžete na zbraně, vozidla, gadgety a dokonce i mapy z Battlefieldu 1942, Battlefieldu: Bad Company 2 a Battlefieldu 3. Tým Ripple Effect Studios všechny materiály zmodernizoval a upravil pro Frostbite engine.

Pokud toužíte po konkrétních detailech, tak půjde o mapy Battle of the Bulge a El Alamein z Battlefieldu 1942; Valpraiso a Arica Harbor z Battlefieldu: Bad Company 2; a Caspian Border a Noshahr Canals z Battlefieldu 3. K dispozici bude více než 40 zbraní, přes 30 gadgetů a více než 40 vozidel z těchto tří dílů. K tomu si přidejte ještě obsah z letošního Battlefieldu 2042.

Přečtěte si také: EA Play Live: Návrat Dead Space i nový zážitek v Battlefieldu 2042

V těchto speciálních režimech budete mít možnost drasticky měnit průběh bitvy. Prostřednictvím pravidel budete moci dokonce nastavit, že se vojáci z druhé světové války (Battlefield 1942) střetnou proti moderním specialistům z Battlefieldu 2042. Existovat ale budou určitá omezení, kdy nebude možné do jednoho týmu míchat armády z různých období. To ale není vše. Pomocí pravidel můžete nastavit i bitvy nožů proti defibrilátorům.

Dále je tady Portal Rules Edition, jenž hráčům umožní dále upravovat své výtvory pomocí lehkého vizuálního programování.

Po vydání Battlefieldu 2042 budou vývojáři Battlefield Portal podporovat a přidávat nový obsah. Potvrzeno je také sdílení postupu, včetně zkušenostních bodů a hodnocení, napříč všemi režimy.

Battlefield 2042 je naplánován na 22. 10. letošního roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.