V jednu ráno našeho času vyšla dlouho očekávaná aktualizace pro hru Zaklínač 3: Divoký hon, která přináší next-gen vylepšení pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze. Oslavu a návrat do známého světa v kůži oblíbeného Geralta z Rivie ale narušily nečekané problémy.

Ze začátku je nutno říci, že spousta hráčů nemá žádný vážný problém. Přesto se jich už pár našlo a jak to tak bývá s každou větší aktualizací - věci se musí ještě vychytat.

S problémy se potýká PC verze, kterou po aktualizaci na některých sestavách ani nespustíte. O problému informuje například Daniel Vávra, šéf vývoje Kingdom Come: Deliverance, jeho příspěvek sdílel i Marek Tvrdý, který je velkým fanouškem Zaklínače. Marek připomíná, že Zaklínač 2 měl na PC v době vydání hromadu problémů se spuštěním a výkonem. Ale je to nic ve srovnání s trojkou, jež nejde ani spustit.

„Tak jsem čekal do jedný až vyjde Witcher 3 Next Gen update. Pak jsem čekal hodinu až se stáhne. Pak další půl hodiny, než se nainstalují nové ovladače. A pak to nejde spustit...“ posteskl si Daniel Vávra.

Polské studio CD Projekt RED se v době psaní článku k problémům nevyjádřilo. Doufejme, že brzy dojde k opravě. Někteří hráči hlásí "stuttering", trhání obrazu a také kompletně černou obrazovku, což se objevuje především na starších sestavách, které nepodporují správně DirectX 12. Většinou lze vyřešit problémy aktualizací ovladačů a Windows.

Next-gen update obohacuje Zaklínače 3 o řadu grafických a technických vylepšení, včetně výrazně vylepšené úrovně detailů, řady komunitních a nově vyvinutých modů pro hru, ray tracingu v reálném čase a dalších věcí s ohledem na výkon moderních počítačů.

Hráče má rovněž potěšit zabudovaný fotografický režim, nové meče, zbroje a alternativní obleky inspirované seriálem Zaklínač od Netflixu. Stejně tak úplně nový úkol. Tento obsah bude dostupný také pro PlayStation 4 a Xbox One.

Připomínáme, že vzniká úplně nový Zaklínač (plánován jako trilogie) a remake prvního dílu. Oba projekty využijí Unreal Engine 5.