Capcom plánuje klást větší důraz na počítače, z nichž chce udělat svou hlavní platformu. Japonský společnost chce do roku 2023 dosáhnout stejného poměru mezi PC a konzolemi, tedy 50:50 z prodejů her pro PC a konzole.

Zaměření na PC ze strany Capcomu má být reakcí na nárůst digitálních prodejů starších titulů. „Resident Evil 7 se stále prodává přes milion kopií ročně,“ řekl provozní ředitel Takashi Mochizuki na veletrhu Tokyo Game Show japonskému deníku Nikkei. Poukázal také na nárůst využívání počítačů v Japonsku během pandemie.

„Pandemie mění pohled na PC. Chytré telefony jsou pohodlné, ale jejich obrazovky jsou malé a dotykové ovládání není rychlejší. Pro domácí práci nebo školní výuku nejsou vhodné. Na PC lze hrát také kvalitní hry, takže počet uživatelů PC by se měl zvyšovat tím, jak se bude zvyšovat porozumění PC.“

Jejich plán můžeme vidět už dnes, kdy se firma snaží vydávat hry současně na konzole a počítače. Nezahrnujme do toho Monster Hunter Rise. Tahle akce s důrazem na lov nestvůr vyšla v březnu tohoto roku na Nintendo Switch a na počítače se dostane 12. 1. 2022. Tady je to ale pravděpodobně kvůli dohodě s Nintendem.

Capcom možná přichází ze strategií, kterou by postupně mohly převzít další velcí hráči z Japonska, kde přece jen jsou hlavní platformou konzole. Vidíš to Rockstare?

Capcom stojí mimo jiné za vývojem a vydáním značek jako Resident Evil, Monster Hunter, Street Fighter, Devil May Cry nebo Mega Man.