Čekání na Dead Island 2 se opět prodlužuje. Raději už nebudu ani počítat pokolikáté se tak děje. Nicméně, poté, co byla hra v srpnu tohoto roku znovu oznámena, tak byla přislíbena na 3. 2. 2023. Tento termín ale nedokážou vývojáři dodržet.

„Ironie odkladu Dead Island 2 nás neminula a jsme zklamaní stejně jako vy,“ píšou vývojáři. Naštěstí zpoždění je tentokrát jen dvanáct týdnů a vývoj je ve finální fázi.

„Věnujeme potřebný čas tomu, abychom mohli uvést na trh hru, na kterou budeme hrdí. Těm z vás, kteří na hru čekali roky, děkujeme, že s námi vydrželi,“ pokračují.

Nový termín je stanoven na 28. 4. 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Aby se měli fanoušci nač těšit, tak 6. 12. bude zveřejněn nový trailer a nové gameplay záběry. Tento materiál by měl uklidnit všechny, co se na Dead Island 2 těší.

Odklad může být taktického charakteru. Koncem ledna a v únoru nadcházejícího roku totiž vychází celá řada her. Jmenovitě Dead Space remake (27. 1.), Deliver Us Mars (2. 2.), Hogwarts Legacy (10. 2.), Wild Hearts (17. 2.), Company of Heroes 3 (23. 2.), Blood Bowl 3 (23. 2.), Sons of the Forest (23. 2.) nebo Kerbal Space Program 2 (24. 2.). V březnu potom mj. Resident Evil 4 remake.

Duben je zatím klidný měsíc, tak má Dead Island 2 větší šanci uspět.