Vyplatilo se dlouhé čekání? Tak na tuhle otázku najdou fanoušci původního Dead Island odpověď v prvních dvou videích. Dead Island 2 se ukázalo na zahajovací show v rámci Gamescomu nejen filmečkem, ale i gameplay traileren. Ten potvrzuje, že půjde o drsnou i humornou akci plnou zombíků.

Děj hry zavede odvážlivce do Los Angeles a vývojáři prý nabídnou „jedinečnou kombinaci hororu, černého humoru a nadstandardního zabíjení zombie“. Tvůrci se zaměřují na kooperaci a během hry se budeme moci ujmout až šesti postav. Každá postava má své specifické dovednosti a nabízí odlišný herní zážitek. Jednou z postav je Jacob, kterého můžete vidět v traileru.

Původně Dead Island 2 vytvářelo studio Yager Development. V roce 2015 bylo z projektu odvoláno, práci převzal tým ze Sumo Digital, ale ani jemu se nepodařilo hru dokončit a v roce 2019 s ní skoncoval. Nakonec se ošklivého káčátka ujali v Dambuster Studios.

V Dambusteru strávili spoustu času vývojem gore technologie a dalších nástrojů. Po příběhové stránce hra navazují na časovou osu prvního Dead Island, ale jinak jde spíše o čistý stůl. Zaměřují se na boj zblízka z pohledu první osoby, chtějí, aby tento boj byl zábavný a zajímavý.

Postapokalyptická verze Los Angeles má řadu čtvrtí. Některé z nich jsou rozlehlé, jiné menší. Jednotlivé čtvrti se budou odemykat postupem v příběhu a plníte v nich nejrůznější vedlejší úkoly různých typů. Každá čtvrť má vlastní populaci zombíků, kteří jsou upraveni a oblečeni tak, aby odráželi danou oblast a život v LA. Jde například o vřískače na kolečkových bruslích s helmou, zatímco na pláži budete mít problém se steroidy nasáklými velkými drtiči.

Dead Island 2 vyjde 3. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Podle Epic Games Store ve hře budou české titulky. Více v předchozí novince.